Veel medailles voor Leonidas-Dovido

08-07-2018 Sport Redactie

TURNEN - Op 7 juli werden in Naaldwijk de jaarlijkse rayon-groepsspringwedstrijden georganiseerd. In een groepje van minimaal 6 turnsters -en in het geval van LD zelfs echte turners- werden in hoog tempo een aantal moeilijke sprongen aan de jury getoond, wat voor ons beloond werd met 14 medailles (8x 1e, 1x 2e en 5x 3e). 

Team 1 zat het in de voorbereiding niet helemaal mee waardoor een aantal jongere turnsters dit team moest aanvullen om toch aan de zes springers te komen. Kayra en Marit gingen er vol voor en deden zeker niet onder voor de rest van de groep! Verschillende nieuwe sprongen werden met succes uitgevoerd en met de moeilijkste sprongen van alle verenigingen werd dit nog jonge team, dat verder bestond uit Lara, Julia, Juliette en Lotte, glansrijk eerste op zowel houten baan, minitrampoline als airtumbling!

Team 2 moest het stellen zonder Marit en Kayra maar hadden versterking vanuit GV Maassluis: Britt en Femke sprongen mee in hun team. Ook zij veel lieten nieuwe dingen zien en waren een echt team ondanks dat ze elkaar pas net kenden. Laurence, Isis, Contessa en Jaylinn stalen samen met de GVM-meisjes de show met hun vele flikflakken en salto’s. Ook zij werden geweldig eerste op houten baan, minitrampoline én airtumbling! 

Team 3 was misschien wel het jongste team van de dag. Zij waren dan ook nog best wel een beetje zenuwachtig. Airtumbling ging een beetje mis en hier moesten Filijne, Zarah, Sarah, Julieta, Jasmijn, Amy en Esmee genoegen nemen met een alsnog een knappe vijfde plaats. Revanche was er op de minitrampoline en de lange mat waar de groep het brons veroverde, ondanks dat dus andere groepen uit meisjes bestonden van tot wel vier jaar ouder!

Team 4 was een mixteam bestaande uit de allerjongste turnsters (7 en 8 jaar). Luka, Delano, Lucas, Maike, Hanna, Kirstie, Valentina en Yara lieten de mooiste sprongen zien op de kast, langemat en trampoline. Zij behaalde twee derde plaatsen en een tweede plaats op de kast. 

Team 5 bestond uit Dana, Annemiek, Britt, Iris, Lieke aangevuld met Elynn en Abigail. Zij hebben in hun nieuwe pakjes laten zien wat ze konden, volgend jaar gaan zij voor de prijzen. Voor vandaag lieten ze zien dat ze weten hoe een wedstrijd gaat.

Team 6, de pupillen en jeugd turnsters van de vijfde divisie, Demi, Manon, Marleen, Evy, Pascalle, Aimee en Cezanne sprongen een derde plaats op mini trampoline een vierde op kast en zesde op lange mat. 

Team 7 het team van de vijfde divisie bovenbouw bestond uit Judith, Rosalie, Rozemarijn, Fleur, Elana en Noa. Zij behaalde op beide onderdelen waar ze stonden ingeschreven, houten tumbling en trampoline een eerste plaats.

Een leuke afsluitende wedstrijd die smaakte naar meer springwedstrijden. Volgend seizoen springt Leonidas-Dovido dan ook zeker weer mee.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date