Verdiende nederlaag voor Zwaluwen

• Redactie
  • 02-03-2015

VOETBAL - Wat er met Zwaluwen in de wedstrijd tegen Noordwijk aan de hand was werd niet helemaal duidelijk. Het combineerde wel, maar creëerde daarmee nauwelijks kansen. Het fellere Noordwijk profiteerde uitstekend en maakte de kansen wel af. De 0-4 eindstand was dan ook duidelijk en verdiend te noemen.

Vanaf de aftrap is duidelijk dat beide ploegen verzorgd combinatievoetbal willen spelen. Noordwijk is feller en al na acht minuten schakelt de ploeg snel om en is Denzil James weg op rechts. Hij omspeelt doelman Nick Sanders en het staat dus al snel 0-1. Twee minuten later heeft Adair Veiga Lopes na een goede combinatie de gelijkmaker op zijn schoen, maar onder druk schiet de spits de bal hard over het doel. Halverwege de eerste helft een vrije trap van Clint van Stee vanaf 40 meter die door doelman Mustafa Amezrine met enige moeite wordt verwerkt. Net voorbij het halve uur is het weer Denzil James die er vandoor kan gaan. De snelle spits aarzelt niet en schiet tussen de benen van Sanders door de 0-2 op het bord.

Na de pauze een feller Zwaluwen, maar kansen levert het in eerste instantie niet op. Noordwijk speelt compact met weinig ruimte tussen de linies en ver van de eigen goal af en blijft bij de snelle omschakeling gevaarlijk. In de 63ste minuut een levensgrote kans voor Zwaluwen als Jorno Reurink de bal met de borst voor de voeten van Veiga Lopes neerlegt. Vrij voor het doel schiet de spits keihard naast. Het zal bij deze kans blijven voor de vogels. Aan de andere kant blijft het gevaarlijk. Scheidsrechter Serik geeft een strafschop als Edwin van Bueren en Denzil James elkaar tegen het gras werken. Maurits Splinter maakt geen fout en het is 0-3. In de 77ste minuut wordt het nog erger als een bal op de lat voor de voeten van James valt en deze van dichtbij 0-4 weet te maken. Als even later Dimitry Gomes Almeida de controle over de bal verliest en dat probeert te herstellen met een sliding, raakt hij zijn tegenstander met gestrekt been vol, met als gevolg een rode kaart. Zwaluwen met tien man en verliest verdiend van een tegenstander die deze wedstrijd de betere was. Het overgrote deel van de Zwaluwenspelers haalde niet het normale niveau. Dat zal volgende week tegen RVVH een stuk beter moeten. Er is dus werk aan de winkel voor trainer Adrie Poldervaart en zijn manschappen.