VFC seniorenselecties door met huidige trainers

07-02-2018 Sport Redactie

VOETBAL - Het is een roerig seizoen voor VFC. Voor het eerst in het 104-jarig bestaan is er naast een senioren zondagselectie ook een zaterdagselectie. En dat is niet zonder gevolgen gebleken. De zo succesvolle zondagselectie onder leiding van Raymond de Romph die meer dan goed mee kon draaien in de zondag tweede klasse onderging een behoorlijke aderlating. De helft van de zondagselectie stapte voor het begin van de competitie over naar de zaterdagtak waar trainer Bas van Loenen voor het eerst als hoofdtrainer de scepter ging zwaaien. De uitstroom betekende ook dat het succesvolle tweede zondagteam werd teruggetrokken uit de competitie.

Het eerste zondagteam heeft het lastig en dit was te verwachten. Echter met behoorlijk spel krijgen de mannen van Raymond de Romph zeker niet altijd wat het verdient. De traditie wil dat VFC zondag overigens de tweede helft van het seizoen altijd een stuk beter draait en er zijn dan ook geen zorgen over de vraag of VFC volgend seizoen ook nog gewoon in de tweede klasse speelt. Het bestuur van VFC is verheugd te mogen mededelen dat Raymond de Romph volgend jaar wederom de zondagsmannen onder zijn hoede blijft nemen.

Voor de zaterdag zal ook Bas van Loenen aanblijven bij de geel/zwarten. Het team van Bas draait goed mee in de vierde klasse waarin de Vlaardingse voetballiefhebbers hun hart op kunnen halen met de vele derby’s. Zijn wens om een tweede seniorenelftal in te schrijven zal vooralsnog een wens blijven. Het bestuur van VFC heeft besloten om voor het seizoen 2018-2019 nog geen tweede elftal in te schrijven voor de zaterdagcompetitie.

Gerelateerd