ZVVS is opnieuw Nederlands Kampioenen rijker

• 02-02-2016

In het midden succeszwemster Anna Droffelaar

ZWEMMEN - Het Nederlands Junioren en Jeugdkampioenschap korte baan (25 meter bad) werd afgelopen weekend voor de veertigste keer georganiseerd. Plaats van handeling was het Sloterparkbad in Amsterdam, waar het 50 meterbassin voor deze gelegenheid was gehalveerd. De inschrijflijst vermeldde 814 deelnemers van 134 verenigingen.

Van de 814 deelnemers waren er 3 afkomstig van ZVVS. De drie, Björn de Heus, Wesley Zulver en Anna van Droffelaar, deden zeer goede zaken!
Na weken van voorbereiding met hun trainer Marc Catsburg zorgde hij ervoor dat zijn junioren er klaar voor waren om op het juiste moment te ‘pieken’. Zij zwommen alle drie dan ook louter persoonlijke records, maar als klap op de vuurpijl werden er door Wesley en Anna ook nog een 8 kampioenschapstitels (goud) en 3 zilveren medailles behaald. Hiermee behaalden zij met zijn tweeën ook nog eens derde plek in het medaille klassement. Waar een kleine vereniging groot in kan zijn!

Een overzicht van de medaille spiegel:

Wesley Zulver:

Wist twee Nederlands kampioenstitels te veroveren, op de 50 en de 200 schoolslag. Zilveren medailles waren er voor hem op de 100 meter schoolslag en de 200 meter wisselslag. Bij deze laatste afstand zwom hij koelbloedig van een 10e naar een 2e plaats.

Anna Droffelaar:

Is Nederlands kampioene geworden op 6 afstanden: zij wist zowel op de 50, 100 en 200 meter schoolslag als eerste aan te tikken en herhaalde deze trilogie op 50, 100 en 200 meter vrije slag. Op de wisselslag lukte het haar net niet om in een eindsprint als eerste aan te tikken en ging de titel naar haar ‘rivale’ en zwemvriendin Myrthe Natzijl. Maar Anna was toch zeer tevreden met het behaalde zilver.