Categorieën

Service

Zwaluwen niet langs RVVH

Zwaluwen niet langs RVVH
Sport

Zwaluwen niet langs RVVH

  • Redactie
  • 26-10-2014
  • Sport
Zwaluwen niet langs RVVH

VOETBAL - Zwaluwen speelde zaterdag de wedstrijd tegen RVVH en het begin leek veelbelovend voor de vogels. Na een halve mistrap schiet Adair Veiga Lopes hard voorlangs en even later schiet dezelfde spits hard op het doel maar weet Danny Spelde in twee keer redding te brengen. Het bleef lange tijd bij deze wapenfeiten al moet gezegd worden dat Zwaluwen nog enkele mogelijkheden creëerde, waar RVVH het van vrije trappen moest hebben. Het vele goede middenveldspel leverde een boeiend duel op, met helaas weinig spanning voor de beide goals. 

Al in de vierde minuut de kans voor Veiga Lopes. Delano a Cohen speelt de bal diep en Vejko Krezo maait half onder de bal door. Veiga Lopes schiet hard voorlangs. Na een fraaie actie van Jorno Reurink en een breedtepass het schot van weer Veiga Lopes en de redding van Spelde. Het eerste half uur speelt zich voornamelijk op het middenveld af, waar beide ploegen laten zien over veel combinerend vermogen te beschikken. 

Na een half uurverliest Ryan Santos StÁubyn aan de zijlijn zijn duel met Jordao Pattinama. Na zijn dribbel naar binnen wordt zijn lage schot door Nick Sanders onschadelijk gemaakt. RVVH ziet een breedgelegde vrije trap ver naast geschoten worden, waarna Zwaluwen op rechts weg kan. Mario Nijgh geeft een prima voorzet die net over Dimitry Gomes Almeida heen gaat maar in de kluts toch nog voor zijn voeten terecht komt. Spelde maakt de bal onschadelijk voor Gomes Almeida gevaarlijk kan worden. Zwaluwen eigent zich naarmate de eerste helft vordert steeds meer de bal toe, maar in blessuretijd krijgt RVVH nog een kans uit een vrije trap na onnodig balverlies op het middenveld van Zwaluwen. De bal wordt over geschoten. 

De tweede helft levert nog meer middenveldspel op. RVVH houdt Zwaluwen nog meer op afstand waardoor de kansen nog schaarser worden. Beide ploegen zoeken wel naar openingen maar vinden die niet. Trainer Poldervaart: ,,Onze backs speelden hoog en we leverden druk naar voren, waardoor RVVH meer de lange bal moest spelen. Ze hielden het knap dicht. Individuele acties smoorden in de grote groep spelers. Daardoor weinig kansen en moet ik wel tevreden zijn met een punt.'' 

De grootste kans voor Zwaluwen ontstaat na een vrije trap van Delano a Cohen, als de bal in tweede instantie op het hoofd van Guytano dos Santos terecht komt, die bijna zijn eigen doelman verrast met een kopbal stijf onder de lat. Spelde tikt de bal in een reflex over de lat. Als even later Veiga Lopes nog een voorzet schampt en daardoor de bal voorlangs ziet gaan is dat de laatste mogelijkheid op een doelpunt. Beide ploegen kunnen zich vinden in het gelijk spel, na een boeiend gevecht op het middenveld.