'Nederland Leest' lezing over de toekomstige mens

06-11-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Hoe zal de toekomstige mens eruit zien? En wat kunnen we daar op basis van huidige ontwikkelingen in de wetenschap nu al over zeggen? Dat zijn de vragen die onder andere aan de orde komen in de lezing van Jos de Mul op maandagavond 20 november.

Jos de Mul bespreekt de betekenis van recente ontwikkelingen in de neurowetenschappen, biotechnologie en robotica. Wat te denken van de Japanse humanoïde robot Miim, ontworpen door Kazuhito Yokoi, die kan dansen, zingen en kleding showen op de catwalk? Zullen dergelijke robots een commercieel succes worden? En dit is maar één van de vele voorbeelden waarin de toekomst dichterbij is dan je denkt.

De lezing is naar aanleiding van zijn boek ‘Kunstmatig van nature: onderweg naar Homo sapiens 3.0’. En gaat over de ontwikkeling van de mens en de invloed van de techniek op de mens in de nabije toekomst. Het sluit mooi aan op het thema van Nederland Leest in november: robotica, waarin de roman Ik, Robot van Isaac Asimov centraal staat.
Het boek is van 1 t/m 30 november het Nederland Leest-cadeau voor leden (zolang de voorraad strekt). Niet-leden van de Bibliotheek kunnen eveneens een exemplaar bemachtigen (eveneens zolang de voorraad strekt) door de Robo-barometer in te vullen (http://geefjemening.nederlandleest.nl).

Waar en wanneer
• Datum: maandagavond 20 november
• Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
• Locatie: centrale bibliotheek, Waalstraat 100
• Toegang: € 5,00 voor leden/personen met de Vrijwilligerspas; € 7,50 voor niet-leden

Aanmelden kan via de website van de bibliotheek www.bibliotheek.vlaardingen.nl , telefonisch 010-4343222 of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Gerelateerd