'Verzamelaar van verhalen' in Museum Vlaardingen

18-12-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen wordt vrijdag 21 december een nieuwe tentoonstelling geopend. 'Verzamelaar van verhalen' is een bijzondere en unieke selectie van de vijftig mooiste topstukken uit de collectie van Jan Anderson.

Jan Anderson is verzamelaar van verhalen. Al meer dan zestig jaar verzamelt de eigenaar van het gelijknamige Streekmuseum alles over de geschiedenis van Nederland en die van Vlaardingen in het bijzonder. Van prenten en boeken tot allerlei originele voorwerpen. De persoonlijke verhalen van Anderson maken zijn collectie waardevol en uniek. Zijn verzamelingen zijn niet alleen te zien in het Streekmuseum, maar vaak ook buiten Vlaardingen. Zo worden de stukken regelmatig uitgeleend aan andere musea, of worden ze gebruikt als rekwisieten in films.

Speciaal voor Museum Vlaardingen heeft Anderson een selectie gemaakt van 50 topstukken, voorzien van een persoonlijk verhaal. De verrassende en veelzijdige tentoonstelling ‘Verzamelaar van verhalen’ geeft niet alleen een inkijkje in de omvangrijke verzamelingen van Anderson, maar laat ook zien wat
hem als verzamelaar inspireert.