Categorieën

Service

Aftrap theaterseizoen met hitmusical Sweeney Todd

Aftrap theaterseizoen met hitmusical Sweeney Todd
Uit

Aftrap theaterseizoen met hitmusical Sweeney Todd

  • Redactie
  • 29-08-2017
  • Uit
Aftrap theaterseizoen met hitmusical Sweeney Todd

Fotografie: Bob Bronshoff

VLAARDINGEN - Na het grote succes in Amsterdam kon een landelijke tournee van Sweeney Todd, de met maar liefst vijf sterren én acht Tony Awards bekroonde hitmusical van Stephen Sondheim, niet uitblijven. Aan de Stadsgehoorzaal de eer om op woensdag 6 september, na twee drukke Sweeney-montagedagen, het theaterseizoen af te trappen met de allereerste try-out van deze hitmusical waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor René van Kooten en Vera Mann.  

Sweeney Todd, bij het grote publiek bekend door de gelijknamige film met Johnny Depp uit 2007, is een theatrale traktatie die de bezoekers laat gruwelen én smullen tegelijk. De wraakzuchtige, ten onrechte veroordeelde barbier Sweeney Todd (René van Kooten) en de eigenaresse van een slechtlopende bakkerswinkel Mevrouw Lovett (Vera Mann) vinden elkaar en vullen elkaar perfect aan in een opmerkelijke samenwerking: hij vermoordt zijn klanten, zij verwerkt de lichamen tot smakelijke pasteitjes die gretig aftrek vinden. Horror en humor gaan hand in hand in dit muzikale moordverhaal waar geen zoete broodjes worden gebakken. Wel lekkere pasteitjes!

Bekroond met acht Tony Awards - inclusief Beste Musical - is dit componist en tekstschrijver Stephen Sondheim op z'n allerbest. Zowel Vera Mann als Marjolein Teepen mochten voor hun rol een prestigieuze Musical Award in ontvangst nemen. Daarnaast riepen de bezoekers van Musicalworld René van Kooten uit tot Beste Acteur en Sweeney Todd tot Beste Kortlopende Productie. Sweeney Todd komt met een topcast van twaalf acteurs én een live band, een musical om je lippen bij af te likken, zo vindt ook de pers:

"Spannend, smaakvol en overtuigend" ***** Trouw

"Sweeney Todd is ongekend vlekkeloos optreden" ***** De Volkskrant

"Morbide musical Sweeney Todd wordt naar grote hoogten gezongen" **** Parool

"Een Nederlandse Sweeney zoals hij hoort: zwart en wrang" **** Theaterkrant

 

Woensdag 6 september 2017

Aanvang 20:15 uur (deuren open 19:15 uur), €29,00

Kaarten kunnen worden besteld via www.stadsgehoorzaal.nl , daar is uiteraard ook het volledige en actuele programma van de Stadsgehoorzaal te vinden.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →