Albumrelease van Jazz quintet DROOG5 in de Kroepoekfabriek

26-02-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zondag 3 maart staat quintet DROOG5 in De Kroepoekfabriek om hun eerste album ‘While Waiting’ feestelijk uit te brengen. Eerder stond het ensemble al op het Zomerterras en het broertje van North Sea Jazz: North Sea Round Town!


DROOG5

DROOG5 is een jazzy ensemble dat eigen composities speelt op het grensvlak van jazz, wereldmuziek en klassiek. DROOG5 brengt een repertoire waarin de arrangementen van sopraansax en cello opvallen. De leden van DROOG5 hebben geheel verschillende muzikale achtergronden, waaronder: theaterproducties, het Rijnmond Symfonie Orkest, het Dutch Carribean Groove Orchestra, Flairck, Nueva Manteca, en de pop-jazz band The Relatives.

De muziek van DROOG5 is groovy, vrolijk en verassend. Inmiddels heeft het ensemble aandacht gekregen op NPO Radio 4 en mochten ze spelen op North Sea Round Town, het kleine broertje van North Sea Jazz. Voorafgaand aan de release kreeg ‘While Waiting’ een lovende recentie van het Britse online magazine Facelift:

“'While Waiting' is uiterst uitstekend, DROOG5 mengt gedenkwaardige composities met goed muzikaal vakmanschap. Zeker de moeite waard om te beluisteren!”

 

DROOG5

Zondag 3 maart

Open: 14.30 uur | Aanvang: 15.00 uur

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date