Bettie Serveert keert terug naar Vlaardingen

24-11-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 8 december komt de pionier van de Nederlandse alternatieve rock naar De Kroepoekfabriek. Dan komt de band Bettie Serveert haar indrukwekkende repertoire opdienen. De formatie rondom Carol van Dyk staat al jaren garant voor gloedvolle indie en eigenzinnige, alternatieve gitaarmuziek. 

Het in 1991 opgerichte Bettie Serveert wist met debuutalbum ‘Palomine’ (1992) hoge ogen te gooien in zowel binnen- als buitenland. Vooral in de VS kent de band nog altijd een grote populariteit, een unicum voor een Nederlandse artiest. Zangeres Carol van Dyk: ,,We hebben al 28 keer getourd door de VS. In recente jaren is er echter veel veranderd: het verkrijgen van werkvergunningen is lastiger en vooral duurder geworden. Ook bestaan een aantal clubs waar we veel kwamen niet meer. Daarom richten we ons ook veel op Nederland, België en Duitsland.''

 

Met de plaat ‘Damaged Goods’ die in 2016 uitkwam, volgde de band die ambitie. Deel één van de ‘Damaged Goods’-tour omvatte al een goed gevuld lijstje met vaderlandse podia, maar desondanks bleek er nog genoeg animo te zijn in het land om er een deel twee aan vast te plakken. De Betties, die eerder ook het podium deelden met wereldsterren als Jeff Buckley en Dinsosaur Jr, hebben er zin in. Zelfs na meer dan vijfentwintig jaar. ,,Gitaar spelen in Bettie Serveert is het leukste wat ik kan bedenken. Bovendien kunnen we niets anders, het is onze baan'', meldt gitarist Peter Visser lachend. 

Enkele ledenwisselingen zijn daar ongetwijfeld debet aan geweest, dat houd de formatie fris. Al enkele malen wisselde de band namelijk van drummer: Dubbe richtte zijn eigen band Bauer op, Geudens ging drummen bij Vive la Fête en Blankert is de uitbater van de bekende Amsterdamse club De Nieuwe Anita. Joppe Molenaar drumt inmiddels al sinds 2009 mee en is daarmee al op drie platen van de band te horen. 

Die vierde met Molenaar komt er aan. ,,We zijn al bezig met het schrijven van nieuwe liedjes. En een maand geleden hebben we een nieuwe single uitgebracht, die ‘Say You Will’ heet. Misschien dat we bij een van de komende optredens ook al wat nieuwe dingen spelen'', aldus van Dyk. Om de fans gerust te stellen: het is niet alleen maar nieuw materiaal wat je op 8 december zal horen. ,,We gaan een mix uit onze hele catalogus spelen, dus ook de bekende nummers!'' 

De Betties worden op 8 december voorafgegaan door het voorprogramma: Maple. Die band is niet vies van wat ‘fuzz’ op de gitaren. In combinatie met de beloofde melodieën ontstaat al snel het beeld van een shoegaze-bandje, à la Jesus and Mary Chain, maar dat beeld klopt niet. Je hebt toch echt te maken met een energieke rock ’n roll band met jonge honden. 

Inmiddels is meer dan tweederde van de kaarten verkocht. Geïnteresseerden en fans kunnen hun tickets kopen op kroepoekfabriek.nl.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date