Deze week in Filmtheater Het Zeepaard

01-10-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In filmtheater Het Zeepaard wordt deze week de film “The Happy Prince” vertoond van regisseur Rupert Everett  met onder meer Rupert Everett, Colin Firth, Colin Morgan, Emily Watson, Edwin Thomas en Tom Wilkinson.

 

Het verhaal

The Happy Prince is een portret van de laatste jaren van (toneel)schrijver Oscar Wilde. Ooit was de flamboyante Wilde een van de meest geliefde auteurs van Engeland maar zijn homoseksualiteit was destijds reden om hem twee jaar op te sluiten. Na zijn gevangenschap ontvlucht hij in 1897 het Engeland dat hem op het hoogtepunt van zijn roem uitspuwde. Op het vasteland probeert hij zijn oude levensstijl te hervatten, maar langzaam gaat het bergafwaarts met de auteur in ballingschap. Hij overlijdt in 1900 in Parijs. The Happy Prince, de titel is ontleend aan een sprookje van Wilde, is het regiedebuut van acteur Rupert Everett, die ook het scenario schreef en de hoofdrol speel. Everett was al eerder te zien als Wilde in de verfilming van een An Ideal Husband en The Importance of Being Earnest. Ook in het theater stond hij als Wilde op de planken.

The Happy Prince wordt vertoond op donderdag 4 oktober om 20.30 uur en op zondag 7 oktober om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl  

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date