Categorieën

Service

Dolen door dertien metropolen

Dolen door dertien metropolen
Uit

Dolen door dertien metropolen

  • Redactie
  • 27-12-2015
  • Uit
Dolen door dertien metropolen

VLAARDINGEN – De Vlaardingse schrijfster en publicist Manja Herstel heeft haar ervaringen met reizen door dertien Europese hoofdsteden onlangs gebundeld in het boek “Dolen door dertien metropolen”.

Behalve een trip met de sightseeing-bus, een bezoek aan een niet te missen museum en een dagje winkelen heeft Manja Herstel geen vastomlijnde plannen voor de stedentrips die zij met haar man Erik maakt. Ze laten zich liever inspireren door wie of wat ze tegenkomen: de straatmuzikant, de schoenpoetser, een stoffig metrostation of een onverwachte ontmoeting. Ze genieten van lokale specialiteiten in restaurantjes en neuzen op marktjes naar een dierbaar souvenir dat hen nog jarenlang herinnert aan die ene bijzondere stad. In deze verhalenbundel laat zij de lezer meereizen van Boedapest tot Reykjavik en van Madrid tot St. Petersburg.

Manja Herstel (Vlaardingen, 1950) schrijft sinds haar jeugd gedichten en legde zich op latere leeftijd toe op proza. Haar gedichten verschenen in boekvorm, onder andere in ‘De Zevende Hemel’ en ‘Afdruk als Herinnering’ (Haiku), in diverse bloemlezingen en tijdschriften (onder andere Libelle, HP De Tijd, OPZIJ), wapperden op banieren, waren te lezen op prullenbakken en te horen op de radio. Regelmatig droeg zij voor op literaire podia.

In 1993 verscheen de bundel ‘De Regendruppelprelude’, met verhalen over haar jeugd. Van 2002 tot en met 2005 publiceerde zij iedere maand een column op haar website. Zij heeft een onmiskenbaar eigen stijl; haar werk wordt omschreven als toegankelijk, direct en dromerig en doorspekt met een flinke dosis romantiek. Manja Herstel is dus een veelzijdig auteur.