Drive Like Maria in de Kroepoekfabriek

11-10-2016 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Drive Like Maria komt terug nadat ze in 2013 in De Kroepoekfabriek stonden. De rockband maakt furore over de hele wereld en op zaterdag 15 oktober mag Vlaardingen Drive Like Maria weer in de armen sluiten. Dit als onderdeel van de tour Creator, Preserver, Destroyer van het gelijknamige album én de twee EP's Creator en Preserver. Support komt in de vorm van Storksky om deze avond vol rock compleet te maken.  

Drive Like Maria maakte in 2009 een vlammende start met hun debuutalbum Elmwood waarvan de eerste single, I’m On A Train meteen de radio op denderde. De band stond onder andere op Lowlands, SXSW, NXNE in Canada en in het voorprogramma van o.a. AC/DC en ZZ Top. De vlam sloeg opnieuw in de pan met de release van hun gelijknamige plaat Drive Like Maria (2012) waarvan singles als Where The Brokenhearted Go en Boomerang de rockscene van de Benelux deden opschrikken.  

De driemansformatie, bestaande uit Bjorn Awouters, Nitzan Hoffmann en Bram van den Berg, overstijgt zichzelf met het dit jaar te verschijnen drieluik 'Creator, Preserver, Destroyer' dat wederom garant staat voor gitaargeweld en eigenzinnige songs. Nitzan Hoffmann: ,,Het was de eerste keer dat wij met z’n drieën het schrijfproces in gingen. Het was voor ons een nog niet verkende manier van interactie maar het leidde uiteindelijke tot een veel duidelijkere, eigen sound.’’ 

De kern van het album is het cyclische proces van creëren, bouwen en weer afbreken. Dit resulteerde in een donkere maar intrinsieke verzameling van nummers die dichter dan ooit bij de band staat en hun muzikaliteit en vakmanschap als nooit tevoren bundelt. Eind maart was het eerste deel Creator uitgebracht, gevolgd door Preserver vorige maand.  

Storksky opent de avond. Live een ontzettend krachtig duo en op cd gewoon intens fijn. Je zou deze enthousiaste rockers kunnen vergelijken met Muse en QOTSA, maar zij zijn vooral zichzelf. Ze openden Pinkpop dit jaar en zijn niet van plan om het daarbij te laten zitten. Verwacht catchy gitaarrifjes, stuwende drums en heerlijke falsetto vocalen. Kortom, dé ideale avond voor de rock liefhebber.

Zaterdag 15 oktober, deur open 20.30 uur, aanvang 21.00 uur, toegang: voorverkoop twaalf euro, aan de deur veertien euro.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date