Expositie van teken- en schildergroep Centaur

08-03-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Tot 18 april kunt u in aanloophuis de Groene Luiken de geschiedenis van Vlaardingen bekijken, zoals in beeld gebracht door teken- en schilderclub Centaur. Behalve deze schilderijen zijn er ook werken van Vlaardingse beeldbepalende panden te bewonderen.

Centaur bestaat in februari 2016 al 64 jaar en heeft ongeveer 20 leden, die allen hun eigen inbreng hebben en elkaar inspireren. Tekenen, aquarelleren, olie- en acrylverf- en andere technieken worden gebruikt. Wekelijks komt deze club bijeen. Tijdens deze bijeenkomsten worden zij, al naar gelang de behoefte, met raad en daad bijgestaan door hun artistiek leider, de Vlaardingse kunstenaar Raymond Kuckelkorn. Hij studeerde kunst aan de Hoge School Rotterdam en is tevens werkzaam in het onderwijs als docent Beeldende Vorming.

De leden van Centaur zijn over het algemeen al heel erg lang lid. Het verloop is gering. Dit betekent dat er sprake is van een hechte groep mensen, die elkaar al langere tijd kennen. En juist dat gegeven maakt deze club uniek en onderscheidend van veel andere verenigingen/clubs. Centaur werd vroeger gesubsidieerd door de gemeente, maar is na het vervallen van de subsidie op eigen kracht doorgegaan. In het verleden heeft Centaur vele malen geëxposeerd, onder andere op het Stadhuis, het Zonnehuis, Vaartland, en de Jozefmavo.

Tijdens de openingstijden van het aanloophuis bent u van harte welkom om de expositie gratis te bekijken: Van zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 – 17.00 uur en op woensdag tot en met vrijdag van 11.00-13.45 en van 14.15-17.00 uur. Het adres is Oosthavenkade 8.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date