Op zoek naar de grote grazers in de Broekpolder

27-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Eén van de grote trekpleisters van de Broekpolder is de kudde Schotse Hooglanders. Sinds november 2012 zijn ze (soms moeilijk) te vinden in dit mooie gebied. Ze helpen bij het onderhoud van de polder door hun voortdurende gegraas. Hierdoor is  de reuzenberenklauw al voor een groot deel verdwenen. Ook verspreiden ze allerlei zaden via hun ruige vacht, wat zorgt voor een gevarieerde vegetatie.

De gidsen van de Federatie Broekpolder krijgen vele vragen rond deze grote grazers: hoeveel zijn het er eigenlijk, kan de kudde maar door blijven groeien en is er genoeg voedsel in de winter? Hoe oud kunnen ze worden en hoe zwaar is zo'n dier? Op deze en andere vragen krijg je antwoord van twee gidsen van de Federatie Broekpolder. Zij organiseren de themawandeling: "Op zoek naar de grote grazers in de Broekpolder". De wandeling vindt plaats op zondag 2 oktober van 15.00-17.00 uur.

De gidsen nemen je mee de Ruigte in en gaan van de paden af om de grazers op te sporen. Het is aan te raden schoeisel aan te doen dat tegen een stootje en nattigheid kan.

Zin om mee te lopen? Meld je dan aan op broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl . Er kunnen maximaal 10 mensen meedoen aan deze wandeling. Na aanmelding krijg je te horen waar het startpunt is. De kosten van deze wandeling zijn 2 euro per persoon. Honden die niet agressief naar andere dieren zijn, kunnen gerust meelopen. Maar wel aan de lijn!

Voor meer informatie zie ook de website van de Federatie Broekpolder: federatiebroekpolder.nl

 

Gerelateerd