Prijswinnende film in Het Zeepaard

16-04-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In filmtheater Het Zeepaard wordt deze week de film "Hannah" vertoond van regisseur Andrea Pallaoro met Charlotte Rampling, André Wilms, Jean-Michel Balthazar, Luca Avallone en anderen.

 
Het verhaal

Het leven van Hannah krijgt een dramatische wending als haar echtgenoot wordt gearresteerd. Ogenschijnlijk onaangedaan gaat zij door met het dagelijks leven. Ze doet haar huishouden, is de liefdevolle oppas van een kleine jongen en bezoekt de wekelijkse repetities van een amateurtheatergezelschap. Nergens wordt gesproken over haar situatie, het is alsof niemand weet wie zij is. Langzamerhand overvalt de eenzaamheid haar. Wanneer haar zoon haar de deur wijst, wordt de harde werkelijkheid intens voelbaar. Hannah is een intiem portret van een gebroken vrouw. Met minimale middelen onderzoekt regisseur Pallaoro eigentijdse thema’s als vervreemding en eenzaamheid. Hij had Charlotte Rampling al in gedachten toen hij het script schreef en dat bleek de juiste keuze. Zij won de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Venetië 2017 en de internationale filmpers was lovend.

Hannah wordt vertoond op donderdag 19 april om 20.30 uur en op zondag 22 april om 16.15 uur. Reserveren kan via www.hetzeepaard.nl .  

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 

Gerelateerd