Regionale gerechten op de nieuwe menukaart

03-02-2014 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - In de menukaarten van het Delta Hotel draait alles om de wereldhavensteden. De kaart heeft elk kwartaal een ander land als thema. In de nieuwe menukaarten, die deze week ingaan, staat Frankrijk centraal. Naast Franse klassiekers zoals bouillabaisse, quiche en tarte tatin, staan ook veel regionale gerechten op het menu, je maakt een culinaire reis van Marseille naar Rotterdam. 

Nieuw is de samenwerking met stadslandbouwer ‘Uit je eigen stad’ uit Rotterdam. Er is een speciaal menu met allerlei biologische dagverse producten zoals groenten, paddenstoelen en zelf gekweekte polderhoen. Op de Marconistrip in Rotterdam-West bevindt zich het grootste stadslandbouwbedrijf van Europa: ‘Uit je eigen stad’. Waar vroeger treinen reden, ligt nu schone grond en groeien  groenten en paddenstoelen, scharrelen kippen en zwemt vis.  Het eten is lokaal en echt, op een duurzame manier geproduceerd. Je kunt het letterlijk zien groeien, als je er langsgaat. En het is vooral heel erg lekker en vers. Het Delta hotel heeft besloten met de producten van ‘Uit je eigen stad’ te werken omdat zij geloven in lokaal geproduceerd eten, maar bovenal omdat zij gasten iedere dag vers eten willen serveren van de beste kwaliteit. En verser kan het niet. Wat ’s ochtends nog op het land staat, wordt  ’s middags al geserveerd bij de lunch. 

Het Delta Hotel werkte al samen met Weiderij de Horison. Zij fokken onder andere het  Engelse rundveeras Hereford. Dit ras wordt raszuiver gehouden en gefokt op de boerderij. De 50 hectare grootte weiderij bevindt zich in de Foppenpolder in Maasland. In deze polder kunnen de Herefords zich te goed doen aan vers groen gras en hebben ruimte genoeg om de benen te strekken. De Hereford is een roodwit gekleurd, goed gespierd ras. Herefords hebben een rustig, handzaam karakter en onderscheiden zich door goede moedereigenschappen. De runderen lopen in de zomermaanden buiten in de wei. Als de weersomstandigheden het niet meer toelaten staan zij in een ruime stal en krijgen eigen verbouwde voeding te eten zoals kuilgras, hooi en mais. De kalfjes blijven bij hun moeder totdat ze 7 maanden oud zijn. Nieuw op de kaart is een gerecht van het exclusieve- en smaakvolle Wagyu, het van origine Japans rund wordt ook gefokt in Maasland.