Rosemary & Garlic zet Spotify-succes voort

09-01-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Rosemary & Garlic bestormt komend jaar de podia. Momenteel is de Nederlandse formatie één van de best beluisterde artiesten van Nederlandse komaf op Spotify wereldwijd. Zaterdag 13 januari is de band te zien en te horen in De Kroepoekfabriek.

Het singer-songwriter duo is een vaandeldrager van de ‘Spotify-generatie’: met slechts enkele singles en een EP op zak werden de nummers opgenomen in diverse playlists van Spotify zelf. De single ‘I’m Here’ kwam zo terecht in de playlist ‘The Most Beautiful Songs in the World’. Daar sprong het nummer er voor veel luisteraars uit, met als gevolg dat de band inmiddels bijna 700.000 maandelijkse luisteraars heeft en miljoenen plays. Met dat succes geven ze gerenommeerde Nederlandse artiesten als Waylon, Kensington, Anouk, Miss Montreal, Chef’ Special en Di-rect het nakijken.

Het enorme succes komt voort uit een voorliefde voor kleine liedjes. De muziek laat zich namelijk omschrijven als folk. Het is ‘fragiel, ijl en extreem mooi’. De kern bestaat uit de zang van Anne van den Hoogen en de elektronica en het pianospel van Dolf Smolenars. Live wordt het duo aangevuld door Dionne Nijsten op de cello en Tim Vermulst op drums en de Moog-synthesizer.

Van den Hoogen en Smolenaers leerden elkaar kennen tijdens een singer-songwriterconcours, waarna zij de achtergrondzang in zijn band voor haar rekening nam. “Na een tijdje realiseerde ik mij dat we de rollen beter konden omdraaiden, waarbij de zang en de teksten van Anne centraal zouden staan en ik daarbij de muziek zou maken. Vanuit die ambitie is Rosemary & Garlic ontstaan”, aldus Smolenaers. Voor liefhebbers van Sufjan Stevens, Nick Drake en Sandy Denny is de show zeker een aanrader.

De show in De Kroepoekfabriek is een zogenaamde ‘try-out’ voor het toonaangevende festival Eurosonic/Noorderslag wat een week later plaatsvindt. Daar presenteren honderden artiesten zich voor het publiek en professionals uit de muziekindustrie. De show is daarmee een unieke kans om dit grootse talent en grote naam van morgen in een kleine setting en voor een kleine prijs te komen bekijken!

ZATERDAG 13 JANUARI
ROSEMARY & GARLIC
DEUR OPEN: 20:30 UUR | START: 21.00 UUR | VVK: 6 EURO | DEUR: 6 EURO
Het volledige en actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op: www.kroepoekfabriek.nl  

Gerelateerd