Vijf jaar Kroepoekfabriek in beeld

09-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Poppodium De Kroepoekfabriek wordt in september VIJF jaar. Een VIJFde verjaardag is een goed moment om even stil te staan bij wat er de afgelopen jaren zoal is gedaan, beleefd, veroorzaakt, gecreëerd en bereikt. En om voorzichtig vooruit te blikken. Dat doet De KF in de vorm van het jubileumboek VIJF. Op zaterdag 17 september om 14:00 uur wordt dit boek, dat VIJF jaar KF in beeld brengt, met trots gepresenteerd op VIJF: BUITEN, het middagprogramma van het verjaardagsfeestje van De KF.

VIJF is een ode aan VIJF jaar KF, maar vooral ook een ode aan de Foto Kroe. Het fotoarchief van De Kroepoekfabriek bevat inmiddels ruim zes jaar KF-beeldmateriaal, van de hand van zo’n twintig vrijwillige fotografen. Hun foto’s vormen de basis van dit boek. Waarmee VIJF niet slechts een mooi bladerboek en naslagwerk is, maar tegelijk en vooral een podium voor deze Foto Kroe. Het boek is opgebouwd uit VIJF thema’s, hetgeen heeft geresulteerd in VIJF hoofdstukken met de allermooiste plaatjes uit het fotoarchief. Plus korte interviews met en quotes van betrokkenen en de nodige feitjes en weetjes. Elke foto vertelt een eigen verhaal, samen vertellen deze geselecteerde foto’s op maar liefst 144 pagina’s het verhaal van VIJF jaar KF.

 

Expositie VIJF

 
Het boek VIJF komt niet alleen, een selectie van de foto’s uit het boek zal te zien zijn als expositie. Een deel hiervan is vanaf dinsdag 20 september te bewonderen in grandcafé/restaurant Berlijn, aan de Westhavenkade. Vervolgens verhuist de expo naar het Fotofestival Schiedam 2016, dat van 13 tot en met 16 oktober 2016 plaatsvindt in het stadscentrum van Schiedam.

 

Design en waar te koop

 
VIJF wordt uitgebracht in een oplage van 500 stuks en is vanaf dinsdag 20 september te koop bij boekhandel Plantage-Pontier op het Liesveld 33-35 in Vlaardingen, bij Berlijn en natuurlijk bij De Kroepoekfabriek. Tijdens het Fotofestival Schiedam is het boek ook verkrijgbaar.

 

VIJF: BUITEN


Het boek wordt zoals gezegd gepresenteerd tijden VIJF: BUITEN. Dit feestje voor de deur start om 13.00 uur, is gratis en iedereen is welkom. Verwacht een dosis gezelligheid, muziek en lekker eten en drinken. Een fuif als deze geef je natuurlijk niet alleen, maar met hulp van onze lokale helden: C.C. Grand, Silver Pockets Full, Petrol, Abby Lies en Sjoerd van den Boogert (Spek en Boogert). Jou alleen met muziek verblijden vonden ze niet genoeg, dus hebben ze er nóg meer lokale helden tegenaan gegooid om het compleet te maken en wel met bier van Vulcaan en overheerlijke verjaardagsburgers van BRLN.

 

Gerelateerd