Zomerterras vrijdag 23 augustus (met De Likt!)

23-08-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Vandaag is de start van het tweede weekend van het Zomerterras. Het Oranjepark zal baden in de zon en dat geldt voor het hele weekend. Tropische temperaturen tot een graag of 30 maximaal en dat betekent dus smeren en veel drinken, maar dan geen alcohol in grote hoeveelheden. Er staat in ieder geval weer een gevarieerd programma ‘op de rol’ en dit kunt u vandaag verwachten:

 

Aymar Torres


Aymar Torres is een zanger en gitarist die akoestisch Braziliaanse Bossanova uit de jaren ‘50, ‘60, ‘70 en ‘80 speelt. Dat doet hij niet alleen: de percussionist komt mee. Want wat is Braziliaanse muziek zonder percussie? Het werk dat hij speelt is van onder andere Tom Jobim, João Gilberto, Jorge Ben en Caetano Veloso. Hier en daar zal je ook een hit terug horen van Buena Vista Social Club, Juan Luis Guerra en befaamde Gypsy Kings. Aymar verzorgt zijn talenknobbel goed! Hij zingt in het Portugees, Spaans, Italiaans, Frans en Papiamento. Je waant je direct onder de palmbomen!

Plaats: Terras / Tijd: 18:00 en 19:00

 

Bourbon Avenue


Bourbon Avenue is een naam die je wellicht al doet denken aan de boulevard in de warme, zuidelijk steden van de VS. En dan heb je goed gedacht. De band, gecentreerd rond drummer én zanger Marlon Pichel, brengt southern soul. Als je nu een paar vraagtekens boven je hoofd hebt, denk dan eens aan namen als Otis Redding, The Allman Brothers en Little Feat. Rauw, puur en uit het hart.

Bourbon Avenue is een echte prijsvechter. Ze wonnen de publieks- en juryprijs van De Grote Prijs van Rotterdam in 2018, stonden op North Sea Jazz en zijn tal van radiostations afgegaan. Als kers op de taart bestormen ze de Popronde. Hun EP hebben ze in Boston, VS opgenomen met de producer van o.a. Eli Paper Boy Reed. Nieuwe plannen zijn onderweg, waaronder een volledig album.

Plaats: Kleine podium / Tijd: 18:30 en 19:30

 

 

 

Theater: Enge Buren


Drie mannen, een karrenvracht instrumenten en prachtige meerstemmigheid. Absurdistische muziekcreaties, persiflages en karikaturen. Ritmisch en harmonieus. Ontwapenend, schaamteloos, maf, gevoelig, scherp en vol humor en energie. Kortom, muzikaal cabaret van de bovenste plank: Enge Buren.

Achter Enge Buren gaan drie multi-instrumentalisten schuil. Naast eigen composities lenen ze bekende popnummers en geven daar met absurdistische teksten en arrangementen een eigen draai aan. Na ruim 25 jaar succesvol toeren langs zo’n beetje ieder theater in Nederland en festivals als Lowlands, Zwarte Cross, Oerol, Concert at Sea, spelen ze nu hun afscheidstournee. De avondvullende voorstelling ‘BASTA!’ zie je op vrijdag 20 maart in de Stadsgehoorzaal.

Plaats: Veld / Tijd: 20:00

 

Dragon Fruit

 
Een dragonfruit is exotisch, stekelig van buiten, maar zacht en zoet van binnen. De band Dragonfruit is dat ook, maar komt gewoon uit Rotterdam. Het project is de versmelting van sample-heavy hiphop en flink wat moderne soul. Onder andere Flying Lotus, J Dilla, Mahalia en Jorja Smith rekenen ze tot de invloeden. Wat dat belooft? Een opeenhoping van prettig hobbelige hiphopbeats en soundscapes die de adem benemen, bedolven onder synths en natuurlijk zang. Kortweg: electronische hiphop en RnB!

De band zoekt na jaren schrijven en produceren nu eindelijk het zonlicht op en waar kan dat nu beter dan op het Zomerterras?

Plaats: Grote podium / Tijd: 20:30

 

Playground Zer0

 

Playground Zer0 is uit 2021 teruggereisd naar 2014 om het debuutalbum ‘Poison’ uit te brengen. In 2018, drie jaar geleden voor hen, kwam album twee uit. De twee platen staan bol van de frisse energie waarin je allerlei culturen terug hoort. Zo werd veel materiaal geschreven in Afrika, bracht de tour hen onder andere naar Azië, werd er lol getrapt in Europa en staat Australië op de to do-lijst.

Playground Zer0 is uit 2021 teruggereisd naar 2014 Live zie je vooral een bataljon aan elektronische instrumenten: toetsen, sequencers, draaitafels. Dat gaat hand in hand met instrumenten zoals keytars en de almachtige basgitaar. Playground Zer0 komt om te feesten en wij wedden dat je niet stil kan blijven staan!

Plaats: Kleine podium / Tijd: 21:30

 

De LiktDe Likt is anno 2019 één van de meest bekende en opzienbarendste acts van Nederland. Met frontman Jordy Dijkshoorn als podiumbeest ben je met De Likt verzekerd van een feestje dat zijn weerga niet kent. Het drietal maakt futuristische funk: stevige beats van Giorgi en John in combinatie met de vlijmscherpe teksten van poëet en rapper Jordy.

De band wist na het ontstaan in 2013 in no time de aandacht te pakken van vrijwel iedereen. Toen in 2015 de eerste plaat uitkwam, met hits als ‘Bloed aan de Muur’, ‘Ja, dat bedoel ik’ em ‘Finidi George’, had De Likt in thuisstad Rotterdam al een cultstatus bereikt, welke extra werd aangedikt door de ‘Praat Nederlands met me’-parodie waar Jordy de hoofdrol in speelde. De tour die volgde telde meer dan honderd shows en met de tomeloze energie van de extravagante frontman en zijn soms idiote capriolen werd elke show memorabel. Zelfs Pinkpop werd aangedaan, ook werden ze graag geziene gasten op 3FM en DWDD.

In 2017 moest plots de rem erop (Dijkshoorn kwam in het ziekenhuis terecht na een handgemeen en moest revalideren), wat vervolgens ruimte gaf om te werken een opvolger van hun debuut. ‘De Derde’, vernoemd naar hun thuisbasis, stond bol van de samenwerkingen. Onder andere Jack Parow, Akwasi en De Staat verleenden hun medewerking. De tour die volgde, resulteerde in een uitverkochte Maassilo.

We laten het niet onvermeld: Jordy speelt in zekere zin een thuiswedstrijd. Hij is namelijk opgegroeid in Vlaardingen. Het Zomerterras kan zich dus klaarmaken voor een flinke energiebom!

Plaats: Grote podium / Tijd: 22:30

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date