Nul-op-de-Meter-woningen in Westwijk opgeleverd

25-04-2019 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - In oktober vorig jaar startte de bouw, van twintig prachtige eengezinswoningen aan de Samuël Esmeijerstraat. Nu zijn de woningen klaar en ontvangen de huurders de sleutel van deze energiezuinige woningen.

Dat het geen standaard sociale huurwoningen zijn wordt duidelijk tijdens een rondleiding door de opgeleverde woning. De woning heeft vloerverwarming, een luchtwarmtepomp, super goede isolatie en meer dan twintig zonnepanelen op het dak. Een Nul op de Meter-woning (NOM) wekt genoeg energie op voor de installaties én voor het meeste verbruik van de bewoners. Gas komt er niet meer aan te pas. ,,Wij zijn erg trots op deze eerste Nul op de Meter-eengezinswoningen in Vlaardingen'', vertelt Marieke Kolsteeg (directeur-bestuurder Waterweg Wonen) enthousiast.
 
De familie Marlissa is het gezin dat uit handen van Marieke Kolsteeg de sleutel (mét chocolade sleutel) voor hun nieuwe woning ontving. Hierna nodigde Marieke wethouder Bart Bikkers (Duurzaamheid) en het enthousiaste gezin uit om het lint voor de woning door te knippen.

Erg blij

De Familie Marlissa kijkt erg uit naar hun nieuwe woning: ,,Tijdelijk wonen we nu, samen met onze drie kinderen, bij mijn ouders. We woonden een tijd lang in het huis van mijn oom. Die woning werd verkocht. We zitten nu dus even zonder huis. Wij zijn dan ook erg blij met onze nieuwe woning aan de Samuel Esmeijerstraat. We denken dat zo’n duurzame woning veel voordelen biedt. De heel constante temperatuur zal vast fijn zijn. Minder energie en minder water gebruiken, dus niet te lang douchen, is best een uitdaging'', vertelt meneer Marlissa lachend. ,,Wij vinden het alleen maar goed om wat bewuster met ons water- en energiegebruik om te gaan. Tijdens een voorlichtingsavond hoorden we al hoe alles werkt. De opwek van energie wordt gemonitord. Op een webportaal is ons energieverbruik straks af te lezen. Ideaal! Elektrisch koken is misschien wel wennen. Maar ik ben kok en neem vaak eten van mijn werk mee. Een eitje bakken op het elektrisch fornuis gaat ons vast lukken.''

De bouw ging veel sneller dan gewoonlijk, omdat de aannemer, Plegt-Vos, veel prefab-onderdelen gebruikte. Delen van de woningen werden kant-en-klaar geleverd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date