Woningbouw 'New Haven' duurt nog even

22-04-2020 Wonen Redactie

Artist impression: Bemog projectontwikkeling

VLAARDINGEN – De nieuwbouw van restaurant China Garden (’t Platje) vordert maar de ontwikkeling van het gebied eromheen, aan de Maasboulevard en de Westhavenkade, moet nog even wachten. Afgelopen week heeft college heeft de intentieovereenkomst met Bemog Projectontwikkeling verlengd tot 1 september 2020. Daardoor is er wel meer tijd om afspraken te maken over bijvoorbeeld de ruimtelijke onderbouwing en de wijze waarop de gemeente de projectontwikkelaar faciliteert bij de realisatie van het plan.

Naast en achter het restaurant China Garden is er zo’n 5000 m2 grond van het Vlaardingse bedrijf Pietersen. De beheersmaatschappij Pietersen beheer b.v. heeft eerder een samenwerkingsovereenkomst gesloten met projectontwikkelaar BEMOG voor de herontwikkeling van deze locatie. Deze ontwikkelaar is van plan om 68 appartementen met eigen parkeerplaatsen te realiseren.

Hoe de appartementengebouwen er precies gaan uitzien, is nog niet helemaal vastgesteld, gaf Ed Bulder, verantwoordelijk ontwikkelaar bij BEMOG afgelopen jaar al aan. ,,Maar de nieuwe naam hebben we al wel gekozen. We vonden ‘New Haven’ goed passen bij hetgeen we hier van plan zijn. Een nieuw en intiem woongebied, waar iedereen zich direct thuis moet kunnen voelen. Aantrekkelijk vanwege de ligging aan de Maas, de voorzieningen en het centrum naast de deur en het openbaar vervoer op loopafstand. Wanneer je hier komt wonen, zit je niet nog jaren in een bouwput. De rest van het gebied is af en met de nieuwe Hoekse Lijn (Metroverbinding tussen Rotterdam en Hoek van Holland, red.) sta je in 20 minuten op Rotterdam Centraal of op het strand!''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date