Agenda

Donderdag 9 februari

09-02-2023 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Lunchconcert in de Grote Kerk

VLAARDINGEN - Organist Aad Zoutendijk speelt donderdag 9 februari tijdens het wekelijkse lunchconcert in de Grote Kerk aan de Markt werken van o.a. Dandrieu, Mendelssohn en Quignard. Het concert begint om 12.45 en de toegang is gratis.

Lezing Je kijkt je ogen uit

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Natuurlijk Waterweg-Noord organiseert op donderdag 9 februari een lezing Dierenogen . Piet Mout beantwoordt de vraag: Wat en hoe zien dieren? Hij laat de vele manieren zien die in het dierenrijk ontwikkeld zijn. Dierenogen zijn vaak aangepast aan de manier van overleven, hetgeen een onvoorstelbare verscheidenheid heeft opgeleverd. Zo zijn er diersoorten die kleuren zien, die mensenogen niet kunnen waarnemen. De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur aan het Bospad 3 in Schiedam.

NVA- inloop in bibliotheek de Plataan

VLAARDINGEN – Iedere tweede donderdag van de maand is er van 10.30 tot 12.00 uur en gratis NVA-inloop (Nederlandse Vereniging voor Autisme) in medialounge bibliotheek De Plataan, Waalstraat 100 in Vlaardingen. Iedereen die meer informatie wil en/of gesprek over autisme is welkom om op die donderdag binnen te lopen.

Kijken op gevoel

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54 is een expositie te zien met werken van de Vlaardingse kunstenaar Willem Brinkman (1911 -1983). Brinkman was een gedreven en veelzijdig kunstschilder, ceramist, kunstverzamelaar en -handelaar. Zijn oeuvre kent een breed scala aan stijlen; van figuratief en surrealistisch tot modern abstract. In de tentoonstelling ontdek je het werk van deze veelzijdige Vlaardingse kunstenaar door de ogen van zijn dochters.

Inloophuis de Vlaardingse Boei geopend

VLAARDINGEN - Kanker is ingrijpend voor de patiënt en de naasten. Dan is het belangrijk om een plek te hebben voor een gesprek met gelijkgestemden, waar je jezelf kunt zijn en even uit de medische wereld bent. Zo’n plek is de Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168, een veilige plek waar je terecht kunt voor informatie, een praatje of activiteiten. De Vlaardingse Boei is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Kunst van Tia Sprott in het Zonnehuis

VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de dillenburgsingel 5 zijn tot 6 mei schilderijen en beelden te zien van Tia Sprott. Tia Sprott  werkt voornamelijk met acryl, mix media en soms met pastelkrijt.  Voor haar beelden gebruikt ze veel restmateriaal, gips, tegellijm, powertex, en zelf hardende klei. Deze werken zijn uiteraard ook uniek. Haar stijl is niet in een hokje te plaatsen.