JetLight - Have a nice jet lag!

24-09-2014 Nieuws Redactie

Van links naar rechts: Coen de Koning (Platipus), Theo Lagendijk (Platipus) en Dimar van Overdijk (The MindOffice).

VLAARDINGEN/ROTTERDAM - Afgelopen weekend is een team van Vlaardingers afgereisd naar Amsterdam om deel te nemen aan de eerste Dutch Open Hackathon. De Vlaardingse hackers van Platipus en The MindOffice combineerden vluchtinformatie van Schiphol met de aansturing van gekleurde Philips lampen en creëerde JetLight; een app die reizigers op lange vluchten helpt om de Jet Lag heen en terug te veraangenamen door op subtiele wijze de bioritmes van de gebruiker te beïnvloeden middels de belichting van woning, auto, vliegveld, vliegtuig en hotelkamer. De app wordt gebruikt in voorbereiding op de vluchten en tijdens de vluchten zelf. 

Zie hier een korte PDF presentatie van JetLight.
 

Voor wie verward is over wat een Hackathon is; 

Hacker
Een hacker verbetert de wereld door het creatief inzetten van technologie. 

Hackathon
Programmeerwedstrijd maar vooral een creatieve/innovatieve ideeën wedstrijd. Voor de hackers gaat het om het bouwen van oplossingen met de inzet van bestaande technologie. Hackers hebben er lol in om bestaande technologie op creatieve manier te verrijken of anders in te zetten dan het bedoeld was.  

Dutch Open Hackathon
Diverse grote Nederlandse bedrijven stellen hun software/hardware ter beschikking aan hackers om nieuwe toepassingen te bedenken voor de technologie. Zie www.dutchopenhackathon.com 


Gerelateerd