Bewoners vieren 135 jaar Callenburgstraat

31-01-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vanaf 1880 werd er vanaf de kop van de Schiedamseweg gebouwd aan een nieuwe straat. De Noorderstraat later omgedoopt tot Callenburgstraat, vernoemd naar zeeheld Gerard Callenburgh werd vanaf 1882 bebouwd. Door de gefaseerde bouw ontstond er een unieke straat met kenmerkende bouwstijlen.

Nu 135 jaar later wil een actieve groep bewoners dit niet zomaar voorbij laten gaan. Met een jaarprogramma boordevol activiteiten voor alle leeftijden en culturen, waarin de verbinding met elkaar centraal staat, waarin teruggekeken wordt, maar ook vooruit naar de toekomst van een kwetsbare straat in een broze wijk. Met een feest, waar mensen samen komen, zowel digitaal gedurende het gehele jaar, als in doorlopende festiviteiten. 

Één van de hoogtepunten wordt een feestdag op zaterdag 23 september 2017: Nationale Burendag. Een dag waar bewoners, oud-bewoners, bedrijven van vroeger en nu, sponsoren en verenigingen van harte uitgenodigd zijn voor een dag met activiteiten, ontmoeting, verbinding, een stukje nostalgie en heel veel plezier. 

Voor de verdere informatie over de voorbereidingen en de eerste acties kunt u terecht op www.callenburgstraat.nl en op facebook.