China garden onder water

21-06-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De bouw is voltooid maar toch kan Vlaardingen voorlopig niet uitzien naar de opening van restaurant China Garden op het Hoofd. Aannemingsbedrijf van Zanten, de bouwer van China Garden, heeft beslag gelegd op het pand. De familie Chou zou het aannemingsbedrijf nog een fors bedrag schuldig zijn.

Een bordje achter het raam leest: 'Hier oefent Bouw- en Aannemingsbedrijf Van Zanten BV haar retentierecht uit'. Retentierecht is het recht van een schuldeiser om een goed dat hij onder zich heeft niet af te geven aan zijn schuldenaar zolang zijn prestatie niet is betaald. Zo krijg je bijvoorbeeld je auto niet mee uit de garage als de reparatiekosten nog niet zijn betaald.

Hoe groot de problemen van China Garden precies zijn, is op dit moment niet direct te overzien maar het zal voor de familie Chou niet meevallen om een krediet los te weken bij een bank. Die zijn in de huidige tijden terughoudend met het financieren van horecabedrijven. Wat dat betreft kon de coronacrisis niet op een slechter moment komen voor China Garden.

Hoe het verder gaat lopen met het ambitieuze project is nog niet te overzien. Vlaardingen liep wel warm voor de heropening van het vanouds populaire restaurant op de bijzondere locatie maar in het meest gunstige geval zullen de ‘hongerigen’ toch nog even geduld moeten hebben.Gerelateerd