De Gouden Haring is dit jaar voor…?

07-06-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Vanaf 2006 wordt jaarlijks een Gouden Haring uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor Vlaardingen. Dat kan op verschillende gebieden zijn: maatschappelijk of iets wat goed is voor de promotie van de stad. Het idee van de Gouden Haring is oorspronkelijk afkomstig van radioman, oud raadslid en horecaondernemer Ben Trooster. Degenen die tot nu toe de onderscheiding hebben gekregen vormen inmiddels met elkaar het Genootschap van Gouden Haringdragers. Goudsmid Werner Nijman van de Hoogstraat maakte overigens de uit te reiken haring naar voorbeeld van de gouden kuipersharing uit 1923.

In een besloten vergadering heeft het Genootschap met elkaar een unanieme keus gemaakt voor degene die dit jaar de bijzondere onderscheiding ten deel valt. Wie dat is ? Traditiegetrouw wordt dat pas bekend gemaakt op het moment van uitreiken en ook voor de laureaat zal dit tot dan toe een verrassing blijven.

In ieder geval staat er een plechtige ceremonie gepand in de Grote Kerk op vrijdag 10 juni, om kwart over vijf ’s middags. Voorzitter van de Gouden Haringdragers is Yvonne Batenburg, bekend van onder meer de Federatie Broekpolder, die de laureaat bekend maakt. Aanwezig is ook burgemeester Bert Blase, die de gouden haring uitreikt.

De volledige lijst van laureaten tot nu toe:

2006 - Tjerk Bruinsma
2007 - Peter de Jong
2008 - Leen van Bree
2009 - Yvonne Batenburg
2010 - Coerd de Heer én Kees Alderliesten (postuum)
2011 - Bram van Dorp
2012 - Sjaak van Steenbergen
2013 - Jeroen ter Brugge
2014 - Wibo Broek
2015 – Ineke NieuwstratenGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date