Het kon dus net niet !

22-08-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

De eerste bordjes zijn er al afgereden door een vrachtwagen

VLAARDINGEN – Drie weken geleden schreven we hier al over de nieuwe herinrichting en bestrating van het Veerplein. Als vrachtwagens vanaf de Van der Driftstraat het Veerplein opdraaien moeten ze bij de poller ter hoogte van Van Uffelen mode een slingerbeweging maken, mede door de wat ongelukkige plaatsing van het straatmeubilair als de straatlantaarns.

De gemeente verzekerde ons desgevraagd dat er berekeningen waren gemaakt waaruit bleek dat vrachtwagens tot een lengte van zo’n veertien meter er geen problemen mee zouden hebben. De praktijk bleek vandaag echter wat weerbarstiger en de berekeningen van de gemeente daarmee voorlopig zinloos.

Rond tien uur vanochtend draaide de vrachtwagen die Blokker kwam bevoorraden langs de poller richting Veerplein: een lezeres had ons er al op gewezen dat deze langer dan veertien meter is. Het paaltje rechts naast de poller, dat toch al enigszins naar rechts schuin stond, werd daarbij geraakt en ‘geschuurd’ en van de nieuwe bewegwijzering naast meesterbakker Voskamp werden er bordjes afgereden.

Enkele ambtenaren kwamen volgens getuigen pijlsnel poolshoogte nemen en namen de afgereden bordjes mee. Wij vroegen natuurlijk commentaar op de aanrijding vanochtend. Een woordvoerder van de gemeente: ,, De ruimte voor de vrachtwagens is inderdaad vrij krap. Bovendien stond een van de lantarenpalen verder naar voren dan in het ontwerp was aangegeven. Om meer ruimte te maken zullen we in overleg met Citytec een lantarenpaal weghalen of verplaatsen. Een mogelijkheid om extra ruimte te maken is het verplaatsen van het ‘stadshart-bord’ dat hier staat, maar daarbij moeten we kijken of dat mogelijk is zonder daarbij in de weg te staan voor de aanrijroute naar de weekmarkt’’.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date