Het mooiste dat je kunt worden is jezelf

23-11-2020 Nieuws Redactie

Fotografie: Jamie Zitman

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Dat Vlaardingen Regenboogstad is weten we al een tijdje. En dat de oprichters van Schiedams LEF workshops geven om (seksuele) diversiteit onder de aandacht te brengen op Vlaardingse basis- en voortgezet onderwijsscholen is misschien ook al bekend. Gisteren presenteerden Carolien Kruijs en Sandy Kardolus hun boek ‘Het mooiste dat je kunt worden is jezelf’ in verband met het coronavirus in de vorm van een drive through op de parkeerplaats van de Kerk van de Nazarener aan de Zwanensingel in Holy. Het boek is een nieuw boek met ervaringsverhalen van transgender kinderen en hun ouders.  

Veel mensen denken dat het een keus is om een transgender persoon te zijn. Dat dit niet het geval is blijkt uit de twintig verhalen van ouders en kinderen in dit boek. Ouders vertellen over de zoektocht naar hulp, de problemen met hun omgeving en over de mijlpalen die ze met hun kind beleven. De kinderen, in leeftijd variërend van 7 tot 23 jaar, vertellen over ongemakkelijke momenten, grappige gebeurtenissen, de steun die ze krijgen, maar ook over depressieve gevoelens en zelfverwonding. De verhalen worden afgewisseld met luchtige tekeningen die situaties uit het leven van kinderen met genderdysforie verbeelden.  

Kruijs en Kardolus, beiden uit het onderwijs, schreven dit boek omdat zij via hun stichting Schiedams LEF steeds vaker vragen van ouders kregen over genderdysforie. Ouders wisten vaak niet waar zij hulp konden krijgen en hadden behoefte aan ervaringsverhalen. Het boek bevat tips en verwijzingen naar instanties die zich gespecialiseerd hebben in hulp aan transgender personen.

‘Het mooiste dat je kunt worden is jezelf’ is niet alleen een boek vol herkenning, maar ook een must read voor iedereen die ervoor wil zorgen dat transgender mensen zich veilig kunnen voelen in onze samenleving.  

Het boek is te bestellen bij uw boekhandel of bij info@schiedamslef.nl 

Voor meer informatie kunt u bellen met Sandy Kardolus, 06-41722685 of mailen naar info@schiedamslef.nl Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date