Horeca in de fout bij controle

29-10-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 24 oktober 2015 heeft de gemeente Vlaardingen een integrale horecacontrole gehouden in samenwerking met de politie, Stroomopwaarts, DCMR en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Er zijn 11 horecabedrijven geïnspecteerd op diverse locaties binnen de gemeente. Er zijn diverse overtredingen geconstateerd, 1 bedrijf moet een week haar deuren sluiten.


Overtredingen

Bij 5 horecabedrijven was alles in orde. De NVWA heeft een waarschuwing gegeven wegens een openstaande deur in een rookruimte en 1 boete opgelegd wegens roken in het horecabedrijf. Ook heeft de NVWA een waarschuwing gegeven aan een bedrijf waar een kat op de bar lag, terwijl er ook eten en drinken werd geserveerd. Er volgt nog een nacontrole. Bij 1 bedrijf was geen leidinggevende aanwezig, een voorwaarde in de exploitatievergunning. Doordat dit een tweede overtreding was binnen een jaar moet dit bedrijf een week haar deuren sluiten. Op 1 locatie was een evenement gaande zonder de benodigde evenementenvergunning, zij krijgen een last onder dwangsom. Naast de gecontroleerde bedrijven is ook een illegaal feest aangetroffen, de organisatie wordt aangeschreven door de gemeente.

Omdat de betreffende bedrijven nog in bezwaar kunnen gaan tegen bijvoorbeeld de voorgenomen verplichte sluiting, wil de gemeente nog niet vertellen om welke zaken het gaat.


Integrale controles

De gemeente Vlaardingen en haar partners houden minimaal 2 keer per jaar een integrale horecacontrole. Alle partners zijn verplicht regelmatig controles te houden. Door dit te combineren in een integrale controle kost het ook voor de ondernemers minder tijd.

 Gerelateerd