Koninklijke onderscheiding voor Rob Hoogendijk

13-06-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Vanochtend ontving de bekende Rob Hoogendijk (61 jaar), een van de telgen uit de bekende judo-familie, een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vooraf was aan Rob Natuurlijk niets verteld, en al die mensen die Rob vanochtend in het zonnetje hebben gezet moesten wekenlang hun mond houden.Dat was moeilijk maar toch gelukt, gezien de verraste blik die Rob had toen hij vanochtend vanuit de Broekpolder, tijdens het spotten van vogels, ontvoerd werd in een oldtimer Volkswagen en onthaald door enkele tientallen judoka's, vrienden, familie en geliefden.

Burgemeester Bas Eenhoorn reikte de versierselen op gepaste wijze uit op het terrein van Tino Hoogendijk Sport & Fitness in de Westwijk in Vlaardingen, en Rob liet zich dat enigszins onwennig gebeuren. Bij de daaropvolgende toespraken en warme woorden was hij zichtbaar, en terecht, geëmotioneerd. De uitreiking zou eigenlijk in Den Haag zijn tijdens de Special Olympics op 13 juni, maar vanwege de maatregelen rond de coronacrisis gaan deze spelen niet door. Rob Hoogendijk ontving zijn onderscheiding onder andere voor het begeleiden en coachen van judoka’s met een verstandelijke beperking.

Rob Hoogendijk is werkzaam als algemeen sportleraar bij Tino Hoogendijk Sport & Fitness. Sinds 2002 geeft hij judolessen aan mensen met een verstandelijke beperking, het A-team. Op vrijwillige basis begeleidt en coacht hij het A-team vervolgens bij wedstrijden in binnen- en buitenland, onder andere voor de Special Olympics. Ook is hij twee maal aangesteld als hoofdcoach van Team NL bij de Special Olympics World Games.

Van 2001 tot 2018  was hij vrijwilliger bij het Vlielandkamp van de Jeugdbescherming Haaglanden. Hij ondersteunde bij de organisatie van het kamp en was kampleider.

Vanaf 2017 is hij vrijwilliger bij Ipse de Bruggen, met als doel kinderen een thuis te bieden die niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen om wat voor reden dan ook.

Rob Hoogendijk heeft zich geruime tijd voor de samenleving ingespannen en heeft anderen gestimuleerd. Hij is dan ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Gerelateerd