MKV presenteert bestuur

08-06-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Iedereen kent inmiddels vast de IKV, de ondernemersvereniging van Vlaardingen. Eenzelfde club, maar dan voor maatschappelijke organisaties, is in oprichting. De afgelopen maanden hebben zo’n zestig verenigingen samen gewerkt aan de oprichting van de MKV, de Maatschappelijke Kring Vlaardingen. Dinsdag 16 juni wordt het kersverse bestuur gepresenteerd en alle maatschappelijke spelers zijn uitgenodigd. 

Doel van de Maatschappelijke Kring Vlaardingen (MKV) is om de onderlinge samenwerking tussen maatschappelijke organisaties in Vlaardingen te bevorderen. Door elkaar op te zoeken, kunnen de MKV gezamenlijke belangen signaleren. Door deze samen op te pakken kan de stichting meesturen aan de toekomst van Vlaardingen. En dat allemaal in een goede samenwerking met, overheid, politiek, instellingen, burgers en bedrijfsleven. Wie nieuwsgierig is naar de stichting en wellicht zelf wil aansluiten, kan zich hier aanmelden voor de bijeenkomst op 16 juni. 

De afgelopen maanden is het oprichtingsteam fanatiek te werk gegaan, met hulp van alle verenigingen. De tijd is rijp voor de volgende fase, een stichtingsbestuur. De MKV heeft enorm veel sterke aanmeldingen gekregen voor het vrijwillige bestuur. De MKV streeft naar een bestuurssamenstelling, waarin een diversiteit van expertises elkaar aanvult. De laatste gesprekken vinden komende week plaats. De MKV gaat voor een sterk bestuur, met affiniteit met het maatschappelijke veld in Vlaardingen, ervaring als ondernemer, een groot netwerk in de stad en juridische, communicatieve en financiële ervaring. 

Maatschappelijke spelers in Vlaardingen kunnen voor € 50,- per jaar lid worden van het netwerk. Er zijn inmiddels al 34 leden! Doel is dat je door lidmaatschap en de vier bijeenkomsten elkaar beter leert kennen en vervolgens elkaar vaker op zoekt om samen projecten aan te gaan. Ook komen er dikwijls interessante sprekers en is er tijd om je eigen organisatie over het voetlicht te brengen. 

De bijeenkomst op 16 juni is in KADE40 aan de Westhavenkade 40 en begint om 19.30 uur.Gerelateerd