Oldtimers gezocht voor Open Monumentendag

15-07-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Voor de Open Monumentendag op zaterdag 13 september zoekt het Vlaardingse organiserende comité de hulp van bezitters van oldtimers. Het thema van Open Monumentendag 2014 is ‘Op Reis’. Het is de bedoeling dat de eigenaars van de oldtimers hun trots op Open Monumentendag aan het publiek laten zien.

Dit jaar hebben de organiserende comités van Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Midden-Delfland de handen ineengeslagen bij het organiseren van Open Monumentendag en zij vinden dat historische vervoermiddelen niet mogen ontbreken. Op het programma in de regio staan bijvoorbeeld een vaartocht met een schuit en een ritje met een historische tram. Ook komen er ‘knooppunten’, waar het publiek mooie oldtimers kan bewonderen.

Minimaal dertig jaar oud
De organiserende comités zouden het leuk vinden als de oldtimerbezitters de bezoekers op weg willen helpen bij hun trip door de regio en als de oldtimers dus ook dienst kunnen doen als vervoersmiddel. Overigens zijn niet alleen auto’s, maar ook andere vervoersmiddelen – al dan niet met hulpmotor – welkom.  Een voertuig geldt als oldtimer als het minimaal dertig jaar oud is. 

Open Monumentendag wordt georganiseerd door verschillende vrijwilligersorganisaties, zoals de Stichting Erfgoed Vlaardingen en de Historische Vereniging Vlaardingen. Ook de gemeente Vlaardingen maakt deel uit van de organisatieGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date