Tweede uur gratis parkeren uitgesteld

29-05-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De parkeerpilot, waarbij bezoekers van de parkeergarages in de binnenstad het tweede uur gratis mogen parkeren, gaat niet van start op 1 juni. Organisatorisch moet er nog het een en ander geregeld worden en om een goede start te maken is besloten de datum uit te stellen. De nieuwe startdatum wordt later bekend gemaakt.

Wat er nog georganiseerd moet worden aan het tweede uur gratis parkeren wordt niet duidelijk uit de korte verklaring die de gemeente er over rond doet gaan. Een kleine aanpassing aan de software van de parkeerautomaten bij de garages lijkt voldoende. Daarna even publiceren en ‘klaar is Kees’ . Tenzij het benodigde geld natuurlijk niet bij elkaar is gehaald.

De plannen voor de parkeerproef dateren al van begin dit jaar toen de plannen voor een aantrekkelijker binnenstad gepresenteerd werden tijdens een bijeenkomst in de Stadsgehoorzaal. De kosten voor de gemeente en de ondernemers kwamen uit op €211.000 waarvan zo’n €150.000 door de gemeente betaald wordt en de rest door de winkeliers. De bedrijfsleider van Albert Heijn is al eens met een intekenlijst de winkels langs geweest om de bereidheid te peilen van collega ondernemers om een paar honderd euro bij te dragen aan die kosten. En de bijdrage van de eigenaar van de parkeergarages, BKS parking, is voor zover bekend nihil. Het komt allemaal wat armoedig en onprofessioneel over op die manier en oogstte dan ook de nodige kritiek onder ondernemend Vlaardingen. 

Plannen voor de binnenstad zijn door de jaren altijd enthousiast gepresenteerd zoals u onder meer hier kunt lezen. Daar leek het altijd bij te blijven, ondanks de diverse binnenstadsmanagers, een stichting Stadsherstel, talloze bijeenkomsten en allerlei ingehuurde bureaus. En ook nu dus weer uitstel. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date