Vredesweek start zaterdag 19 september

15-09-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vrede is voor de meeste Nederlanders een vanzelfsprekendheid. Dit geldt helaas lang niet overal in de wereld. De landelijke Vredesbeweging PAX roept op om hierbij stil te staan tijdens de komende Vredesweek. Zo ook in Vlaardingen via PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen.PROGRAMMA VREDESWEEK

Vlaggen voor Vrede: Overal in Vlaardingen zullen de Vlaggen voor Vrede wapperen; van het stadhuis tot de Grote Kerk en van de Aeolus-molen tot diverse kleinere gebouwen in de stad. Ook bij mensen thuis!    

Donderdag 17 september:

Voorafgaand aan de raadsvergadering zullen op Stadhuis de Ambassadeurs van de Vrede de raad toespreken.

Zaterdag 19 september

Opening Vredesweek door burgemeester Bert Blase om twaalf uur op het Veerplein. Tevens is dit de aftrap van de Landelijke Vredesweek met acties en aandacht voor Irak, Syrië, Zuid Sudan en Oekraïne.

Zondag 20 september

Op diverse aanvangstijden zullen in allerlei kerken themadiensten worden gehouden met collectes voor PAX. In Lucaskerk aan de Hoogstraat is er een dienst om half tien ‘s ochtends met het koor The Balance en om elf uur in de Pax Christikerk een dienst met ambassadeur van de Vrede David de Beer.

Aansluitend vertrek naar Den Haag voor de ‘Walk of Peace’ in Den Haag om één uur ’s middags start. Het startpunt is bij station Den Haag Hollands Spoor en het eindpunt bij het Vredespaleis. Vlaardingers verzamelen zich bij Station Oost en vertrekken met de trein van 12.16 uur. De aankomst is om 12.41 op Den Haag Hollands Spoor.

Maandag 21 september:

In KADE 40 hebben leerlingen van diverse scholen workshops over ‘Vrede Verbindt’ en via Skype verbinding met kinderen van de Alexandru Ioan Cuza school in Targu-Mures, Roemenië.

In de Stadsgehoorzaal is er van kwart voor twee tot half vier ‘College Tour’ voor scholieren met de onderwerpen Wat is Vrede – Oordelen en Vooroordelen – Vrede Verbindt.

Om kwart voor acht ’s avonds is er in de Stadsgehoorzaal de ‘College Tour’-avond voor volwassenen met dezelfde onderwerpen als ’s middags.

Donderdagavond 24 september

In De Windwijzer aan de Schiedamseweg wordt de theatervoorstelling "Alles wat licht is" van theatergroep Greppel opgevoerd.

Vrijdagavond 25 september

In KADE 40 wordt vanaf half acht ‘s avonds de Nacht van de Vrede ‘gevierd’: voor 18 – 35 jarigen vrije inloop met spoken word -muziek – quiz – gastsprekers uit conflictgebieden

Zaterdag 26 september

Bij VVEH aan de Hoogstraat is er om één uur ’s middags een Andere Markt/Vredesmarkt met presentaties van Vlaardingers uit conflictgebieden en een presentatie van met een selectie van de werkstukken van de kinderen van de Vlaardingse scholen en uit Roemenië.

Zondag 27 september

In de Bethelkerk is er om tien uur ’s ochtends een themadienst met verslag Vredesweek en inspiratie om door te gaan waar een Ambassadeur van Vrede zal spreken.

Vrijdag 2 oktober

In KADE 40 is er een tentoonstelling van alle werkstukken van de kinderen van Vlaardingse scholen en werkstukken van de kinderen van de Alexandru Ioan Cuza school. Deze wordt geopend om half vijf ’s middags door wethouder Cees van Oosterom en de kinderen van de scholen. De expositie is tot en met 16 oktober te zien in Kade 40.

 

 Gerelateerd