De Chocolade Uitdaging
- Redactie
- 16-06-2016
- Onderwijs
De Chocolate Challenge - Wat is het?
Producten worden procesmatig gemaakt. Een smartphone, een blikje cola, een scooter; ze bestaan uit onderdelen die in de goede volgorde en op de juiste manier in elkaar gezet moeten worden. De kennis van dat proces heet procestechniek en wordt in fabrieken toegepast.
De Chocolate Challenge simuleert een 'fabriek' waar leerlingen op een speels-educatieve manier kennismaken met procestechniek. De scholieren zijn procesoperators van een chocoladefabriek. Hun uitdaging is om zoveel mogelijk chocolaatjes - volledig geautomatiseerd - op kleur te scheiden en vervolgens te verpakken. Om het fabriekswerk na te bootsen, dragen alle leerlingen een helm en veiligheidsbril.
Als dank voor de deelname aan deze les en het invullen van de enquêtes, heeft De Mavo Vos een gereedschapskist van de Shell gekregen, dit om de leerlingen in de toekomst nog enthousiaster te maken voor de techniek.
Vlaardingse Openbare Scholengroep
Postbus 6040, Vlaardingen
Meer over Vlaardingse Openbare Scholengroep →