Haringkoppen verbinden leerlingen de Klinker

28-10-2016 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Vlaardingen heeft er sinds gisteren enkele tientallen ambassadeurs bij; zo’n dertig kinderen van basisschool De Klinker kregen gisteren in het Stadskantoor aan het Westnieuwland een button opgespeld door burgemeester Bert Blase met de tekst “ik ben een verbinder en ambassadeur van de stad”.

De ceremonie vormde het sluitstuk van een project dat Jos Lukassen en Maurice Wiegman op De Klnker hadden ‘gedraaid’. Lukassen en Wiegman hebben daarbij workshops gegeven over verbinden en anti-verbinden, ofwel jezelf keren tegen pesten. Jos Lukassen, initiatiefnemer van “Haringkoppen verbinden”,  nam hiermee een volgende creatieve stap om mensen, oud en jong, bij elkaar te brengen en met elkaar in gesprek te brengen.

De twaaljarige Mat, leerling van De Klinker, had nog een verrassing: een van oorsprong gipsen haring had hij geheel omgetoverd, met zelf bijeen verzameld materiaal, tot een ‘haring van de toekomst’. Een kunstwerkje dat een mooie plek kreeg in het Stadskantoor bij de daar nog lopende tentoonstelling van bewerkte haringen.

 Gerelateerd