Categorieën

Service

Leerlingen Het Visnet geven het goede voorbeeld

Leerlingen Het Visnet geven het goede voorbeeld
Onderwijs

Leerlingen Het Visnet geven het goede voorbeeld

  • Redactie
  • 16-09-2021
  • Onderwijs
Leerlingen Het Visnet geven het goede voorbeeld
VLAARDINGEN - Zag u vorige week in de VOP ineens kinderen met afvalprikkers door de wijk rennen? Dat kan kloppen, want in de VOP staat de hele maand september in het teken van bewust omgaan met afval en zwerfvuil. Basisschool Het Visnet had van 6 tot en met 10 september een projectweek over zwerfafval.

Alle 220 kinderen kregen in hun klassen een grijper en vuilniszak en ruimden na schooltijd het zwerfvuil in hun buurt op. Op woensdag gingen alle klassen een uurtje ‘ploggen’. Bij ploggen ren je zachtjes van het ene stukje zwerfafval naar het andere en stop je alleen even om het op te ruimen. Het woord komt van de Zweedse benaming voor verzamelen (‘plocka’) in combinatie met het woord joggen. Elke klas eindigde in een andere straat in de VOP, die door de leerlingen van die groep vervolgens geadopteerd is voor de rest van het schooljaar. Samen met de bewoners houden zij dat deel van de wijk op orde en de plantenbakken netjes.

Het afvalproject is een samenwerking van basisschool Het Visnet, Stichting Vlaardingen In Beweging, Irado, de gemeente en Waterweg Wonen. Naast themalessen bevatte de actieweek nog meer leuks, trommelen op rommel. Op de laatste dag werden de kinderen als beloning voor hun inzet getrakteerd op een grappige theatervoorstelling over afval. 
 


UN1EK Onderwijs en Opvang

Emmastraat 45, Vlaardingen

Meer over UN1EK Onderwijs en Opvang →