Pannakooi voor De Internationale Vos

01-07-2016 Onderwijs Redactie

Directeur John Massaar bleek een uitstekende spits te zijn

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Op donderdag 30 juni werd op De Internationale Vos (DIV) aan het Bachplein in Schiedam om 10.00 uur een pannakooi officieel geopend. Op het schoolplein van DIV zijn ook basketbalpalen geplaatst.

De openingshandeling bij de pannakooi werd verricht door John Massaar, de directeur van de Stichting Fonds Schiedam Vlaardingen. Het Fonds heeft een aanzienlijke financiële bijdrage geleverd om de nieuwe voorzieningen mogelijk te maken. Massaar trapte bij een wedstrijdje af en speelde zelf verdienstelijk een tijdje mee, waarbij hij ook scoorde !

De basketbalpalen werden ook met een wedstrijd in gebruik genomen, waarbij twee teams van drie leerlingen het tegen elkaar opnamen. Scheidsrechter hierbij was de Schiedamse wethouder Mario Stam.

Op de locatie van DIV gaan leerlingen naar school die vanwege (oorlogs-)omstandigheden hun land zijn ontvlucht. Deze leerlingen, in de leeftijd van 12 en met 17 jaar, hebben sterke behoefte aan ontspanning. Op deze school leren zij Nederlands te spreken, te schrijven en te lezen, waardoor zij aansluiting kunnen vinden binnen het reguliere onderwijs. Deze locatie van De Vos vervult deze onderwijsfunctie voor de hele regio. In een kleinschalige, veilige omgeving wordt de kinderen die vaak getraumatiseerd zijn de nodige kennis en vaardigheden bijgebracht.

De huidige schoolpleinen zijn niet ingericht om leerlingen te laten ontspannen en weer kind te laten zijn. Het inrichten van een actieve buitenruimte, waar kinderen hun traumatische ervaringen even kunnen vergeten, is mogelijk gemaakt door de Stichting Fonds Schiedam en Vlaardingen. Deze organisatie verstrekt donaties aan organisaties die een sociaal en maatschappelijk belang nastreven. De doelstelling is om de kwaliteit van de samenleving te verhogen. In dit kader is er ook een pannakooi op Het Lyceum Vos in Vlaardingen geplaatst. Het Fonds Schiedam Vlaardingen heeft ook een bijdrage gedoneerd voor de aanschaf van laptops om digitaal onderwijs mogelijk te maken.

 Gerelateerd