Hoe word je wethouder?

01-12-2016 Politiek Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - ,,Je moet gewoon vaak genoeg zeggen dat je ergens tegen bent’’. Het was één van de antwoorden die wethouder Arnout Hoekstra vanochtend gaf aan een groep leerlingen van basisschool Avonturijn. De kinderen brachten in het kader van het project Staatsinrichting vanochtend een bezoekje aan het Stadhuis.

De vraag waarop Hoekstra met dit antwoord kwam was ‘hoe hij wethouder was geworden’. Hij lichtte het ook nog even toe: ,,als je vaak genoeg protesteert dan kun je een hoop mensen achter je verzamelen die je steunen en die dan op je gaan stemmen. Nu ben ik natuurlijk overal voor’’, grapte Hoekstra. ,,We maken nu namelijk heel goede plannen’’.

Voorafgaand aan het vragenvuur aan de wethouder vertelde raadslid en PvdA fractievoorzitter Stefanie Solleveld wat haar bewogen had om raadslid te worden: ,,Ik vond dat veel mensen het al te vaak hadden over wat er niet goed was en wat veranderd moest worden. Daar had ik zelf ook wel ideeën over en ik vond dat ik dan ook maar de verantwoordelijkheid moest nemen er wat aan te doen’’.

Arnout Hoekstra verontschuldigde zich vooraf nog even over de afwezigheid van de burgemeester. Hij had echter wel de ambtsketen van burgemeester Blase meegebracht (“ik ben ook een soort hulpburgemeester”) die één van de leerlingen, zittend op de voorzittersstoel van de burgemeester, omgehangen kreeg.

De kinderen vroegen de wethouder en de fractievoorzitter naar nog veel meer, waarbij Solleveld niet naliet naar de kinderen te benadrukken dat zij en haar 34 raadscollega’s de baas van de wethouder zijn. Hoekstra kaatste deze bal terug met “Ik heb 35 bazen maar u heeft op uw beurt weer 71.000 bazen” (de bevolking van Vlaardingen)

Voor de leerlingen van De Avonturijn was het een leerzame ochtend, waarbij in het Stadhuis nog even een rondleiding ‘werd gedaan’ aan het eind. Zo’n statig gebouw, en die ambtsketen…dat heeft toch wel iets magisch !Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date