Kees Borsboom Politicus van het jaar

31-12-2014 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Kees Borsboom, fractievoorzitter van Groenlinks, is vanavond door de verzamelde Vlaardingse pers uitgeroepen tot politicus van het Jaar! Borsboom versloeg Esther Heijndijk (CU/SGP), Marco van Unen (CDA), Ron Boers (ONS) en Raymond van Haren (VV2000/Leefbaar Vlaardingen). Hij kreeg de oorkonde in de studio van Omroep Vlaardingen uitgereikt door burgemeester Bert Blase.

Uit het juryrapport: ,,Vrijwel altijd een scherp debater, heeft een uitstekende dossierkennis  en is een geduchte tegenstander bij elk financieel onderwerp. Kees heeft ook een bijzondere eigenschap die wij ‘zuigen’ noemen. Kees kan prikkelen, irriteren en uit de tent lokken. Menig blosje hebben wij op de wangen van wethouders en raadsleden zien verschijnen als Kees de geest kreeg. Hij moet wel af en toe weer met de benen op de grond worden gezet , want zijn collega als hét politieke talent van 2014 ‘verkopen’  is wat anders dan wat wij als lokale journalisten hebben ervaren. Wij kunnen dat uitleggen, maar dat doen we wel in de wandelgangen. Kees lijkt tenslotte een strijd te voeren om het leiderschap van de oppositie met Ivana Somers, maar dié strijd is vooralsnog onbeslist.

Kees Borsboom toonde zich verrast door zijn uitverkiezing. ,,Ik had het niet verwacht, ik dichtte Ron Boers wat meer kansen toe. Natuurlijk ben ik blij met deze eer, ik ga dan maar ook uit van de deskundigheid van deze Vlaardingse journalisten om een oordeel te kunnen vellen over de toekenning van deze titel. Ik wil wel benadrukken, naast hetgeen wat het juryrapport vermeld, dat ik voor vorm en vooral voor de inhoud ga. In ieder geval heel erg bedankt.''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date