ONS wil betere informatie over criminaliteit

26-05-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – ONS.Vlaardingen wil beter en completer geïnformeerd worden over de criminaliteit in Vlaardingen. De fractie vraagt aan de burgemeester om dagelijks of wekelijks een compleet overzicht naar de Gemeenteraad te sturen over alle veiligheidsincidenten in de stad. 

Met de berichten die zij in vijf dagen via de media kregen voorgeschoteld, schetst ONS de ernst van de situatie. Die ernst werd overigens bevestigd door de politie zelf. Vlaardingen steeg het afgelopen jaar van plek 39 naar plek 23 op de misdaadladder. 

Het steekt de partij dat zij – als het om informatie over de misdaad gaat – zijn aangewezen op wat zij via de media vernemen of van bewoners horen. En daarom wil ONS dus een overzicht van de burgemeester. De fractie vraagt vanaf wanneer zij dit op dit overzicht kunnen rekenen. ONS dringt er ook op aan om telkens als de politiehelikopter boven Vlaardingen actief is aan bewoners te communiceren waarom dat is. ,,Op social media blijkt dat bewoners ongerust worden van acties van de politiehelikopter.’’

Gerelateerd