Afsluiting Jubileumjaar: 50 jaar Trefpunt

16-11-2015 Sport Redactie

SCHERMEN - Onlangs werd het jubileumjaar van SV Trefpunt, de Vlaardingse schermvereniging met leden uit de hele regio, op spectaculaire wijze afgesloten. Toepasselijk decor werd gevormd door het Schuurkerkje in Maassluis. Daar werd een demonstratie annex les in toneelschermen georganiseerd.

Vrijwel alle deelnemers, leden en broertjes, zusjes, vader, moeder, hadden zich verkleed voor het evenement. Zo waren er natuurlijk enkele Zorro’s, musketiers, Batman, piraten en nog veel meer. Allemaal fraai uitgedost.

Onder leiding van maître Matthie Bonefaas werd geleerd hoe je op toneel kunt schermen: het moet er allemaal heel indrukwekkend uitzien, maar het mag natuurlijk niet gevaarlijk zijn. Heel anders dus dan bij het beoefenen van de schermsport, hoewel ook daarbij nooit sprake is van gevaarlijke situaties.

De deelnemers deden allemaal heel erg hun best. Het mooiste was natuurlijk te proberen de tegenstander zogenaamd te raken op zijn benen, waarbij die met een grote sprong het gevaar afwendde. Na enig oefenen kregen de deelnemers het aardig onder de knie en waren zo enthousiast dat ze al uitkijken naar een vervolg.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date