Bekerwinst voor Victoria'04

03-09-2017 Sport Redactie

VOETBAL - In de eerste officiële (beker-)wedstrijd van het nieuwe seizoen bleek Victoria’04 nog zoekende naar de juiste samenstelling na de degradatie en het vertrek van een aantal basisspelers. De nieuwkomers Bob Kloppenburg, Gürhan Tüzemen en Peter van den Berg bleken een aanwinst voor Victoria’04, dat dit seizoen tracht terug te keren naar de derde klasse.

De thuisclub begon dan ook voorzichtig aan de klus en liet een fysiek sterk spelend Quintus het spel maken. In de openingsfase kreeg Quintus enkele goede kansen, maar wist de nieuwe doelman van Victoria’04 Bob Kloppenburg (ex-VFC) niet te passeren. Naar mate de wedstrijd vorderde ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel, waarin de bezoekers uit Kwintsheul het vaakst in balbezit waren. Het afwachtende Victoria’04 hield het slot op de deur en zocht waar mogelijk de tegenaanval. Vlak voor de rust belastte Calvin Jongejan zich met een vrije trap en bereikte met een hoge bal in de zestien de vrij staande Donny van Balen die van dichtbij koppend wist af te ronden: 1-0. 

Na de pauze trachtte Quintus de achterstand weg te werken en trok met nog meer spelers ten aanval. Hiermee speelde het Victoria’04 in de kaart, want keer op keer wist de Vlaardingse formatie een tegenaanval op te bouwen. Victoria’04 kwam enkele keren goed weg doordat Quintus grote kansen niet wist te verzilveren. Aan de overzijde verschenen Raymon Lingen en Donny van Balen alleen voor de doelman van Quintus doch hun inzetten verdwenen rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Bij een snelle tegenaanval maakte Selim Altuntas zich knap vrij op het middenveld en kreeg vrije doortocht naar het doel van Quintus. Hij bereikte de mee opgekomen Raymon Linge. De aanvoerder van Victroia’04 had geen moeite om de bal in het doel te plaatsen: 2-0. 

Victoria’04 beperkte zich tot het consolideren van de voorsprong. Quintus werkte keihard om de achterstand weg te werken, maar zag gen kans de hechte verdediging van Victoria’04 op de knieën te krijgen. Keer op keer kon de Vlaardingse defensie op het laatste moment ingrijpen om erger te voorkomen. In de slotfase wist Victoria’04 de bal op het middenveld te veroveren, waarna invaller Jim Don de diepte werd ingestuurd, die met een harde lage schuiver de eindstand op 3-0 bracht.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date