Dames en heren Pollux spelen gelijk

20-09-2015 Sport Redactie

HOCKEY - De Dames 1 van Pollux had vandaag het sterke Leiden op bezoek. Vorig jaar werd er tweemaal dik verloren en Leiden was met een zege en een gelijkspel de competitie goed begonnen. Het begin was ook duidelijk voor de bezoekers. Pollux begon slap en onnauwkeurig en het was aan keepster Daphne Huijgens te danken dat het niet gelijk op achterstand kwam. Die kwam er toch na een snel genomen vrije slag. Pollux had het vervolgens lastig en kwam zelf weinig aan aanvallen toe. Toch werd het verrassend gelijk uit de rebound van een strafcorner door Roos Barendregt. Leiden kwam vervolgens weer op voorsprong uit een strafcorner.

Na de rust kwam Pollux beter in het spel en kreeg de thuisclub enkele goede kansen en corners. De verdiende gelijkmaker kwam van de stick van Natasja van Starten na een slimme pass van Roos Barendregt. Beide ploegen gingen voor de winst, maar kwamen niet meer tot scoren.

Heren

Heren 1 moest aantreden tegen De Kieviten uit Wassenaar. De koploper heeft oud international Maurits Hertzberger in de gelederen. Pollux startte sterk, maar met de anders zo sterke strafcorner lukte het in de eerste helft net niet. Kieviten dat verrassend de onderliggende partij was opende de score uit de rebound van de tweede strafcorner. De bezoekers beperkten zich vooral tot verdedigen en werden gevaarlijk met razendsnelle uitvallen. Pollux kwam na rust op gelijke hoogte na een wonderschoon doelpunt van Perry van Milt. De Vlaardingers probeerde door te drukken, maar kregen twaalf minuten voor tijd het deksel op de neus bij weer zo’n snelle uitval. Het werd pompen of verzuipen, maar Kieviten gaf geen krimp. Drie minuten voor tijd was het uiteindelijk Nick Belgraver die de enige strafcorner van de tweede helft vlijmscherp benutte. Kieviten gaf nogmaals gas en kreeg ook een strafcorner, maar die werd prima gepareerd door Rick Zegers, waarmee het verdiende gelijkspel op het scorebord bleef staan.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date