Eerste thuisnederlaag Zwaluwen

• Ernest Kegel
  • 15-01-2017
VOETBAL - Na zeven thuiswedstrijden zonder nederlaag moest Zwaluwen het hoofd buigen voor DFS. De fusieclub uit Opheusden was feller vanaf het begin. Aan beide kanten veel foute passes, waardoor er in eerste instantie geen kansen werden gecreëerd. Het wordt toch 0-1 als er balverlies wordt geleden bij Zwaluwen en spits Roy de Ruiter fraai kan scoren. In blessuretijd wordt het ook nog 0-2 en dan is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

DFS begint fel aan de wedstrijd, zonder kansen te creëren. Zwaluwen gaat de strijd aan en al snel golft het spel op en neer. Na een minuut of tien valt het eerste schot op doel van Zwaluwen. Roy de Ruiter mikt in de handen van doelman Marvin van Tienen. Na 32 minuten onnodig balverlies bij Zwaluwen en het is de Ruiter die naar binnen trekt en diagonaal de verre hoek weet te vinden (0-1). Beide ploegen werken hard maar leiden te vaak balverlies om tot kansen te komen. In de laatste minuut voor de rust is er pas de eerste mogelijkheid voor Zwaluwen. Joep Pranger zet goed door en de bal valt voor de voeten van Jesper Gudde. Zijn harde schot gaat langs de verkeerde kant van de paal. In blessuretijd is er een goede aanval van DFS en Wesley de Heij voorkomt de 0-2 door de bal tot corner te werken. Uit de corner wordt het toch nog 0-2. Rick van Walsum schiet de bal hoog in de touwen.

Zwaluwen moet gedwongen wisselen. Leon Krznaric en Ricardo Merrelaar blijven geblesseerd achter in de kleedkamer. Ben de Vries en Jermay de Nijs zijn de vervangers. In de 54e minuut wordt de Nijs goed aangespeeld. Hij ziet zijn prima schot gekeerd worden door de goed keepende Peter Veeneman. Twee minuten later een prima voorzet van De Nijs op Raoul Gillet, maar die raakt de bal onvoldoende en ziet hem voorlangs gaan. Dan een vrije trap van Jesper Gudde vanaf een meter of 20, maar de voortreffelijke doelman ranselt de bal uit de kruising. Aan de andere kant een schot van Roy de Ruiter via de lat over en tien minuten voor tijd een vrije trap van Jesper Gudde vol op de lat. Zwaluwen speelt een matige wedstrijd en verliest zo de ongeslagen status op het eigen veld. Het zakt ook nog naar de twaalfde positie op de ranglijst en zal de komende weken punten moeten gaan pakken om niet in de problemen te raken. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd bij Spijkenisse. Aanvang: 14.30 uur.