Categorieƫn

Onnodig verlies Zwaluwen

• 02-02-2015

VOETBAL - Zwaluwen heeft zaterdag wat onnodig verloren van Quick Boys. De vogels lieten in de eerste helft twee grote kansen liggen om op voorsprong te komen. Eerst zag Robin Verhorst zijn lob, vrij voor de doelman, voorlangs gaan en later schoot Marlon Oranje in vrijstaande positie de bal rakelings naast. Quick Boys had enkele kleine mogelijkheden, maar nam in de tweede helft wel de voorsprong via een prachtig uitgevoerde halve omhaal van Jeroen Ketting na een dekkingsfout in de verdediging van Zwaluwen.

Quick Boys probeert het initiatief te nemen, maar al na enkele minuten schiet Mustafa Celen de bal naast na een prima combinatie. Even later moet Nick Sanders met twee vuisten ingrijpen bij een voorzet en even later de bal naast tikken na een actie van Philippe den Hartog.De eerste tweinyig minuten heeft de thuisploeg meer balbezit maar weet geen kansen te creƫren. Die komen er wel voor Zwaluwen. Celen passt uitstekend op de diepgaande Robin Verhorst, die de doelman uit zijn goal ziet komen. Verhorst wil de blunder van de doelman met een lob afstraffen, maar ziet zijn poging mislukken. De bal gaat prima over de doelman heen, maar draait voorlangs de goal. Bij de tweede open kans voor de vogels valt de bal voor de voeten van Marlon Oranje na een schot van Adair Veiga Lopes tegen de doelman aan. Vanaf een meter of vijf draait Oranje de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Zwaluwen dus niet met een verdiende voorsprong de rust in.

In de tweede helft is het meeste balbezit voor Zwaluwen. Een uitstekende voorzet van Celen wordt door doelman Martijn de Zwart net voor het hoofd van de aanstormende Veiga Lopes verlengd tot corner. Dan gaat het mis na een corner die half wordt weggewerkt. De opnieuw ingebrachte bal belandt bij de volkomen vrijstaande Jeroen Ketting die met een fraaie halve omhaal Quick Boys aan de leiding brengt (1-0). Even later ontsnapt Zwaluwen bij een strakke voorzet van Ketting, die door zowel de instormende aanvallers als verdedigers wordt gemist. Trainer Poldervaart gaat wisselen om nog iets te forceren. Dat lukt bijna. Eerst ziet Veiga Lopes zijn indraaiende bal door een verdediger bij de tweede paal weggekopt worden. De grootste kans is voor Jorno Reurink die oog in oog komt te staan met doelman de Zwart. Zijn inzet wordt met de voet gekeerd. Een minuut later valt de genadeklap. In eerste instantie weet Sanders een inzet te keren, maar de terugspringende bal is voor Harry Zwarthoed die bij de tweede paal de 2-0 aantekent. Zwaluwen zakt in de tweede periode naar plaats acht en zal ook na een overwinning tijdens de inhaalwedstrijd op Kloetinge voor deze periode niet veel kans meer maken.