Tweede editie Korfbal Cup

26-10-2017 Sport Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Zaterdagavond 28 oktober vindt er in de sporthal Margriet in Schiedam de tweede editie plaats van de Waterwegsport.nl Korfbal Cup. Wie wordt de opvolger van het Barendrechtse Vitesse in categorie A en weet het Vlaardingse Twist 2 de titel te verdedigen in categorie B?
De eersteklassers Twist en RWA gaan de strijd aan met de Schiedamse ‘thuisploeg’ Nexus om te kijken wie het voorbereidingstoernooi op zijn naam zal schrijven. Wedstrijden zullen een half uur duren, maar dankzij een extra toevoeging aan het spel – spelen met schotklok – beloven het spectaculaire wedstrijden te worden.

Speelschema

Categorie A:
1) RWA 1
2) Twist 1
3) Nexus 1
18.30 uur Twist 1 – Nexus 1
19.45 uur RWA 1 – Nexus 1
21.00 uur Twist 1 – RWA 1

Categorie B:
1) Rwa 2
2) Twist 2
3) Nexus 2
18.00 uur RWA 2 – Nexus 2
19.15 uur Twist 2 – Nexus 2
20.30 uur RWA 2 – Twist 2

Na afloop van de duels is er nog ruimte voor een hapje en drankje, verzorgd door Optisport. Mogelijk blijft de DJ ook nog even hangen.
Het zijn twee toernooien op één avond waar er een A- en B-categorie in actie komen. Ieder team komt tweemaal in actie in wedstrijden van dertig minuten. De ploeg met de meeste punten wint het toernooi. Bij een gelijke stand is het doelsaldo doorslaggevend.

Het korfbalevent is een initiatief van Waterwegsport.nl in samenwerking met VogelVlug Media om de sport nog meer te promoten en een mooi podium te bieden. 

Gerelateerd