Victoria'04 deelt punten met Hekelingen

12-09-2020 Sport Arie Noordhoek

VOETBAL - Een stug spelend Hekelingen maakte het zaterdag Victoria'04 zeer lastig. De thuisclub kwam in de eerste helft op voorsprong, Victoria’04 kwam na de pauze snel terug op gelijke hoogte, waarna twee benutte strafschoppen aan beide zijden de 2-2 eindstand op het scorebord brachten.

In Spijkenisse trof Victoria’04 een sterk verdedigend Hekelingen, dat in de omschakeling de aanval niet schuwde. De Vlaardingse formatie diende alert te blijven niet door counters te worden verrast. In de eerste helft strandden veel aanvallende acties van Victoria’04 in de hechte defensie van Hekelingen. Jordi de Kimpe kwam in scoringspositie (schot hoog over) en Denzel Asmus werd knap vrij gespeeld (kopbal voorlangs het doel), maar dichterbij liet Hekelingen de Vlaardingse aanvallers niet komen. Na twintig minuten spelen kreeg Hekelingen een vrije trap toegekend, de bal werd hoog in het strafschopgebied van Victoria’04 gespeeld waarna deze met het hoofd panklaar werd gekaatst in de voeten van een speler van de thuisclub, die geen moeite had om van dichtbij de 1-0 aan te tekenen. Victoria’04 ging jagen op de gelijkmaker, die niet kwam in de eerste helft. De aanvalsacties liepen te stroef om Hekelingen pijn te doen.

In de pauze werden twee wissels doorgevoerd bij Victoria’04, die zich meteen na de hervatting uitbetaalden. Een vloeiende aanval over links bracht de bal bij Denzel Asmus, die alleen voor de doelman van Hekelingen beheerst afrondde: 1-1. Victoria’04 bouwde naar mate de wedstrijd vorderde een licht veldoverwicht op. Hekelingen werd naar achteren gedrongen. In de zeventigste minuut speelde invaller Osman Ünnu de bal wat ongelukkig met de hand bij een verdedigende actie. Hekelingen benutte de kalktrap feilloos: 2-1. Victoria’04 stroopte nogmaals de mouwen op in de wetenschap dat een gelijkspel voldoende was om de volgende bekerronde te halen. Victoria’04 zette alles op de aanval, doch keer op keer zonder succes. De ingevallen Nils Gliszmann werd onjuist afgestopt, maar de scheidsrechter zag hierin geen strafschop. Tot vlak voor tijd, toen invaller Lars de Visser onder de voet werd gelopen binnen de beruchte lijnen. Specialist Nailey Girigorie bepaalde vanaf elf meter de eindstand op 2-2.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date