Vierde zege op rij voor korfballers Twist

• 18-02-2019
KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond voor Twist de returnwedstrijd op het programma tegen Atlas uit Ritthem. De heenwedstrijd had Twist uiteindelijk redelijk makkelijk gewonnen door goed en geconcentreerd te spelen, dus ze wisten wat ze deze wedstrijd ook minimaal moesten doen.

Vanaf de eerste minuut zat Twist er bovenop en gaf Atlas niet echt de kans om ook maar enigszins aan hun spel toe te komen. Alleen het scoren ontbrak er nog een beetje aan bij Twist, zodoende stond er na vijftien minuten spelen een magere stand van 5-4 op het scorebord en daar deed Twist zichzelf wel te kort aan. Het tweede gedeelte van de eerste helft wist Twist de gecreëerde kansen wel wat makkelijk te benutten en liepen ze via 10-8 uit naar een 12-9 ruststand.

De tweede helft was het verzet van Atlas echt gebroken en was het eigenlijk alleen maar Twist wat de klok sloeg en liepen ze uit via 17-11 naar 19-13 en met nog 4 minuten te gaan stond er 21-15 op het scorebord. De laatste minuten deed Atlas nog iets terug en zodoende kwam de eindstand op 21-17.

Al en met weer een wedstrijd gewonnen na gewoon goed gespeeld te hebben en nog steeds op koers om bovenaan te eindigen in de poule. De volgende wedstrijd staat, na de tweede winterstop, pas weer op 16 maart op het programma en wel tegen OZC uit Rotterdam om 19.05 uur in de Westwijkhal.